söndag 1 januari 2012

Finfrämmat på nyårsafton


Nyårsafton blev en avslappnad och trevlig historia. Framåt kvällen anlände bästa damerna till Neristan, där vi avnjöt lite paj, tilltugg och goda drycker.

Kaffe med något sött på maten. Mums. Till det en massa prat och funderingar. Lite musik i bakgrunden.
Spelade Öjaspeli, där vi fick genomgå en jämn kamp innan B slutligen stod som segrare. Fick bland annat lära oss vart Backas Snickeri levererade en rund fönsterbåge någon gång för länge sedan, samt friska upp minnet gällande var gamla telefoncentralen fanns i Öja förr i tiden. Tips till någon utböling som i framtiden ställs inför Öjaspeli: svara Igor Sandman på alla frågor, man har rätt stor chans att svara rätt. Eller Bjarne Sundfors.

Sedan tog vi ytterligare lite kalla förfriskningar i vacker hand och promenerade till torget för att avsluta året med fyrverkeri. Själv var jag rätt nöjd med mina lårhöga benvärmare över strumpbyxorna i det läget. Och så fint och stämningsfullt det var. Vi stod och ooh:ade och aah:ade en stund och beundrade de sprakande blommorna av raketer, innan vi kramades gott nytt år och promenerade tillbaka i en strid ström av kokkolabor.

Det var det nyåret det.

2 kommentarer:

  1. Hmmm...inleda året me Öjaspeli, låter trevlit!!

    Även om du nu tycks ha genomskåda systemet o veit hu man ska djera fö ti klar se...;)

    He sku väl byri vara dags ti omsäti planen om "extended fråge-pack" i verklighet snart tå!

    Aja...Gott Nytt År hursomhelst!

    SvaraRadera
  2. Ja, elder avsluta förra åri me e i alla fall, i år ha int ja spela na ännu. He som skapar mest diskussioner e dömde dialektfrågona som e stava åt helviti (e detta nu O som i svenska O elder det mera använda finska Å-ljudet. För att int tala om E och Ä, som öjbon från förr har svårt ti skilj millan. Å hu veit man om e er lang elder kort vokal?). Konsekvensen saknas!

    Men, man kan ju alltjämt svara Igor Sandman på dialektfråågona å :P

    SvaraRadera