måndag 9 januari 2012

Gryta

Så har vi kickat igång en ny arbetsvecka. Blev först lite förnärmad när jag trodde att den nya telefonen bara snoozar fem gånger, men detta kunde till min belåtenhet justeras. Fem snoozanden räcker ingenstans för den här kvinnan. Nu har jag programmerat in tio stycken, få se om det räcker.

I övrigt hade jag världens blackout när jag var till butiken ikväll. Cyklade via Halpahalli direkt efter gymmet, och gick apatiskt och stirrade på matvaror i vad som kändes som en evighet. Jag hade noll inspis och ingen aning om vad jag skulle köpa. Visste att jag borde fixa matlådor, men vad jag skulle framställa dessa lunchportioner av kunde jag inte komma på. Till sist plockade jag ihop grejer till någon slags korvgryta, varför vet jag inte. Inte precis så att det skulle vara någon favoriträtt. Bara namnet, korvgryta - det låter ju relativt äckligt. Men jag tänkte jag skulle pimpa den med lite skojiga paprikoroch sådant, och så tänkte jag att detta skulle vara något som är drygt och lätt att portionera och värma.

Men helvete vad läskig den började se ut, hela min makkarapata, där den tog form i grytan. Riktigt vidrig, för att vara ärlig. Jag är osäker på om detta ens går att äta, eller om det blir raka spåret i soporna. Nå, jag vräkte ut grytan i många lådor, och ska ta med den första till jobbet imorgon. Kan inte påstå att jag skulle vänta på lunchen. Så här är det då, när man är en sådan hjälplös stackare i köket, och ändå prompt ska freestyla.

2 kommentarer:

  1. Du skulle gjort fiskgryta i stället-det tror jag du gillar! Men nog går den korvgrytan säkert också ner...mamma

    SvaraRadera
  2. Kanski? Ja diggar ju firre. Probleemi e dock att int ja kan laga na fiskrätten. Förutom receptet: salta och citronpeppra laxbit, släng i ugn samt servera med dill och citron. Gryta känns avancerat, har på känn att e sku bli naslags sånderkoka fiskpuré. Elder typ curryfisk i högstadie, huj!

    SvaraRadera