torsdag 19 januari 2012

Dutthandel

Är det inte ett sällsynt krångligt körväder i vinter, eller minns jag fel? Nog har jag förr kört vintertid, men aldrig beskådat maken till lös, spårig och liksom lealös snö, som bara glider omkring. Fräser fram som någon slags snöslunga här längs gatorna, lite i sicksack med snön sprutande kring däcken, mumlandes en stilla bön om att inte plötsligt ta kurs mot någon parkerad bil intill trottoaren. Känns som om den här snön som kom liksom på en gång bara la sig över världen som någon slags mjölhög. Hm.

Jag är i otakt med mitt handlande. Det betyder att jag dutthandlar på daglig basis. Dutthandla är alltså att springa in till kvartersbutiker och köpa två varor här och två där. Idag dutthandlade jag en tandkrämstub och en salladskruka. Kom nyss hem, kokade kaffe och konstaterade att kaffemåttet skramlar i burkbottnen när man öser upp pulvret. Alltså är kaffet fem för slut. Imorgon blir det därmed ny dutthandel. Högst antagligen smäller en glödlampa när jag kommer hem med kaffet, så att jag ska tvingas iväg till butiken igen.

I övrigt inget att rapportera. Jag ska dricka lite kvällskaffe och youtuba lite. Har en ny obsession nu igen, så nu ska alla klipp som finns noga gås igenom. Tackhej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar