lördag 7 januari 2012

Får det vara en bebis till kaffet? Ja tack, gärna!

Om det är någonting som känns idiotiskt är det detta med röda dagar. En ledig fredag och alltså en extra lång helg kan så klart vara trevligt, men det här med att allt ska vara fucking stängt är ju helt befängt. Vad ska man med en ledig dag till om man inte kan göra någonting för att allt är igenbommat? Hur dumt som helst.

Nå, jag gjorde ett taktiskt drag och bjöd in mig på kaffe till fina S och hennes familj. Och det var en bra programpunkt, för jag fick göra många roliga saker. Som att snacka lite med en 1,5-åring, titta på Pippi, dricka kaffe, prata och som pricken över i:et under tiden hålla en baby på under en månad i famnen och paja lite fjunhuvud och killa lite minifötter. Eftersom jag är lite svältfödd på detta med att hålla minibabysar i famnen så gjorde jag det med besked, liksom för att bunkra upp. Jag höll den lilla, ostbågeformade typen så länge att armarna domnade och jag nästan fick värmeslag. Det är varmt att hålla bebis. Varmt men mojsigt.

På väg hem höll det på att bli spännis. Redan på väg till S, som bor i en annan kommun, lyste bränslelampan. Jag orkade inte tanka då, utan tänkte ta det på tillbakavägen. Lite småorolig blir man ju ändå när man inte har riktigt koll på hur mycket bensin som finns kvar, och man dessutom kör på ett sätt som inte är riktigt bränslesnålt. Typ kallstarta bilen ett par gånger, gräva sig fram på oplogade vägar och sådär. När jag sedan sent om sider kunde slita mig från med varma babyn i famnen för att åka, och drog till bensinstationen - möttes jag av en lapp på automaten. Ur funktion. Och på grund av den röda dagen (idioti, sa jag!) var den tillhörande servicestationen också stängd. Chansade på att närmaste station - som egentligen låg i fel riktning, bort hemifrån - skulle vara öppen. Turligt nog var den det, tanken räckte och jag kunde tanka och sedan åka hem.

1 kommentar:

  1. Och int får man enst komma på talterapi när det är röd dag - just när man skulle hinna så bra! Eländes elände...

    SvaraRadera