tisdag 10 januari 2012

Grytan: rafflande uppföljning

Jodå, tackar som frågar, korvgrytan gick ner idag. Den var faktiskt inte så vidrig, den hade liksom hunnit gojsa till sig lite sedan igår. Men lite mera ska den nog pimpas om detta ska bli en vana. Känner att jag borde utöka min repertoar lite vad gäller matlagning. Så länge jag jobbade på sjukhuset fick man i alla fall luncha lite mera varierat, det var soppor och fisk och kyckling och kött lite blandat. Nu när jag står för matlådan själv, och lagar middag här hemma - då är det bra att ha mera än... typ tre rätter att växla mellan.

Om någon har bra tips på maträtter är det fritt fram att låta tipsen hagla i kommentatorsfältet. Gärna grejer som kan varieras lite, och så helst sådant som fixas i en enda kastrull eller helst i ugnsform, så att det är lätt att hiva ner i lådor och värma upp sedan. Alltså inte typ biff med tillbehör, för det är liksom flera olika grejer att joxa med, och blir sällan bra om man ska värma som en enhet. Jo, och vegetariska rätter går också oftast bort, för jag gillar nämligen att äta sådant som känner smärta och som har en mamma. Nånej, men jag råkar gilla kött väldigt mycket. Ja, fisk och fågel också.

9 kommentarer:

  1. Håll tigodo:

    http://www.malins-mat.com

    finns säkert mytsji ti hämt, ja egentligen int testa na annat än:

    http://www.malins-mat.com/2010/03/varmande-tomatsoppa-med-rostad-paprika.html

    o den rekommenderas TROTS avsaknaden av ingredienser med föräldrar. Hur ere me korv annus, mest mjöl iofs men Herr Snellman e väl pappa ti vissa korvar i alla fall?

    SvaraRadera
  2. Howdoyoulikemymeatnow?10 januari 2012 kl. 20:14

    Hey beib, beta liiti batat, moröötren å paprika å släng allt fan på en ugnsform, tillsätt ex. avokadooljon å kryddona, släng e i uun på passlit varmt i ca en halv tiim, voila, jeesus kristus siinä se on! Lägg mee liiti köttbullona å så slipper du lack of meat- probleemi, atria ska e visst vara om ja int minns feil flick. ;)

    SvaraRadera
  3. alltså, vad har jag nu missat? har du bytt jobb?

    stek maletkött, krossad vitlök och broccoli, salt och svartpeppar samtidigt som du tillreder nudlar (inte sådana där snabbnudlar, utan helt naturella) enligt alla konstens regler (jag brukar koka upp vatten, salta vattnet och knöla in nudlarna i vattnet och låt dem dra några minuter. när alla ingredienser är klara, blandar du allt och kryddar med soja. he vaal gårrgoo, jag lovar.

    SvaraRadera
  4. Bubba >> Ptja, korv gar väl he å? Int e he väl na festmåltid direkt. Men allt e beter än älgköti ;)

    Meatmaster >> Oujea, rotgrejer i ugn e en hit! Men som lunchlåda veit ja int, ti kan val liiti sleimo tå man värmer upp döm. Å ti värm köttbullona i mikro GAR bara int, he val så obeskrivlit gumiaktot så man tzöijis. Men som middag hemma i Neristan låter e bra. Kanski lax me nyss nämna rotfrukter och grönsaker, så slipper man dömde halvfabrikatbullona?

    alegni >> Jag bytte jobb redan i maj, från centralsjukhuset till hvc, men själva yrkesutövandet är detsamma, jag talteraputtar om dagarna. Receptet tackar jag för! Men jag lämnar definitivt bort vitlöken, emedan det är en av två smaker jag avskyr i mat (den andra är auraost). Tro det eller ej, mina 7 år som studerande till trots har jag aldrig tillrett nudlar i mitt liv. Kanske borde pröva? :)

    SvaraRadera
  5. äsch då, det är ju vitlöken som gör den här rätten...
    jag måste ha varit väldigt upptagen med annat i maj då jag missat switchen till hvc.

    SvaraRadera
  6. Hej förästen, speaking of fiskan, ta en laxfilé, släng an i en ugnsformo, wish the fucker good luck, soker, grovsalt å krydd me citronpeparn. Beta naliiti saltgurko å paprika å bland he ilag me en bytto crème fraiche, saan måålar du the fisk me blandningen. Släng på liiti torkka dill å några stjiivo citron.

    In i uun på passligt varmt i ca. 30-60min!

    Om man vill kan man spill på liiti matlagninsgräddan baket an komber uur uun. Nami.

    SvaraRadera
  7. Alltså, ja e liiti svårtolka ibland(allti?)...he e absolut int na feil på korv, tvärtom ganska gott om än alldagligt som sagt. Mena närmast att vanli korv egentligen innehåller väldit liiti toko som känder smärta o har mamma men kanski kan räknas i alla fall eftersom di har en pappa i herr Snellman...:S

    Älgkött ha vi ju debattera förr, he va hedee me efterfrågan o överutbud...;)

    Hede soppa länka ja ti mest för at ja int alls troodd på e sjölv men he va extremt goo fö ti vara enkel ti lager o värm osv...

    SvaraRadera
  8. alegni >> Asch då, synd. Men om du har något recept med något annat än maletkött? Det utgör liksom grunden i 80% av det jag äter för tillfället. Det är väl maletkött/pasta, lax i ugn och enstaka omeletter som jag varierar mellan. Kan liksom inte så mycket annat. Och du verkar himla kreativ med matlagning, med sushi och alltmöjligt.

    Nå vet du, jobbet är nästan detsamma, och arbetsplatsen byttes från sjukhus till hvc, så inte var det en så dramatisk flytt :)


    Bubba >> Alldeles, korv räknar ja noo int ti na kötträtt me tanke på att e er mest mjöli å liti slaktavfall. Men vegetariskt kan man äntå int ritti kall e, me tanke på att e er naslags "produkter som påminner om kött" (elder va di kallar e till) i e. Hos familjen Kronqvist ha e vali iti så liiti korv, så ja ha dock int ritti fått na avsmak för e :)

    SvaraRadera
  9. Hmmm...hu sku man få skapa na form åv matgästutbyte i heimgååla? Ja menar, tå e serveras korv respektive älg samtidigt...:D

    SvaraRadera