söndag 6 juni 2010

Flicka i kjol

Har botaniserat bland en massa gamla foton igår och idag. Det var ett speciellt jag letade efter, men som tur tog det ett tag innan jag hittade det, för då fick jag ju chansen att titta igenom många. Hittade en massa roligt under tiden, och till sist fann jag det jag sökte!

Här är jag kanske tre år, och har varit med mamma på teater, pjäsen hette "Folk och rövare i Kamomilla stad". Jag minns fortfarande hela grejen, men vissa detaljer stämmer inte överens med vad mamma berättade när jag frågade upp en del saker.

Till exempel hävdar jag att det bara var mamma och jag som for, och att det kändes väldigt speciellt att få göra någonting på tu man hand. Mamma säger att min storebror visst var med, så historien går isär lite på den punkten. Jag vet hur som helst att vi for iväg bara vi två en gång, men det kan hända att det var på en annan grej, en konsert i Snellmanssalen.

Hur som helst. Vi skulle iväg på en tillställning där man skulle vara lite fin. Ni ser de vita strumpbyxorna och de röda tossorna med små vita prickar och remmar med spännen. Vit kragskjorta och röd blus, och käckt bälte i midjan.


Det lustiga är dock kjolen. Jag minns tydligt hur mamma tog ett par av sina byxor, klippte av ena byxbenet och sydde i ett gummiband i midjan! Jag kommer ihåg hela förloppet, hur byxorna bara genom ett snabbt klipp och en söm i midjan blev till en finkjol åt mig. Tänk att man kan vara så liten att ett vanligt byxben funkar som kjol...

2 kommentarer:

  1. Va stili du er... tycker modet påminder liiti om he som va så in fö na år saan... :D

    Ja-a, ett byxbein som kjol... he sku INT ga na meir... int fö me i alla fall.

    MEN! Åt TE kan vi no möjlitvis laga en kjol åv ein åv MIIN byxbeinen... ;)

    SvaraRadera
  2. Tss... Fast ja undrar va hede snitsi bältti va laga åv - en armbandsklocko?;D

    SvaraRadera