fredag 18 juni 2010

Ilta-aamu-fenomenet

Kom hem från jobbet igårkväll, duschade och dråsade ner i soffan en stund. En stund senare i säng, och till följd av det; tack och god natt. Inte.

Jag fick ingen sömn, precis som vanligt när jag har jobbat kväll och ska iväg på morgonskift dagen därpå. Jag låg stillsamt och väntade på sömnen, men icke.

Lite efter klockan 04 hade jag fortfarande inte ens nickat till, så jag virade in mig i täcket och gick ut och satte mig på farstubron en stund. Det var så vackert och fridfullt, en ljus juninatt som höll på att övergå till morgon. Inte en bil i rörelse, bara en massa fåglar som kvittrade. Inte ens särskilt kallt var det.

Hade det nu inte varit för att jag skulle upp tidigt och hade en lång dag framför mig så hade jag utan problem kunnat sitta där ute och dra in doften av daggvått gräs och blommande syrener och körsbärsträd. Det var riktigt sagolikt, tyst och vindstilla. Men jag nöjde mig med att sitta en stund och vicka på tårna och gick sedan in igen. Någon gång mellan fem och sex somnade jag slutligen, för att kliva upp i princip direkt.

Arbetsdagen gick helt okej ändå. Men nu ikväll började jag känna av en viss trötthet. Morgonskift väntar imorgon igen, så jag hoppas jag får sova lite mera inatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar