torsdag 24 juni 2010

Vapis, del II

Sorry för frånvaron. Men ni kan ganska långt räkna ut vad jag har gjort. Det har varit lite tidiga morgnar och sena kvällar på jobbet. Eller sena och sena, särskilt sena är de ju inte. Men kvällar på jobbet hur som helst.


En sak som jag verkligen har talang för är att pricka in mina lediga dagar lämpligt. Idag har jag haft vapis och njutit ute i solen i princip hela dagen. Solat i gräset med svalorna pilande över huvudet, lyssnat på musik, slöläst ytterst lite i någon gammal blaska. Mest har jag bara varit.

Drog ut och åkte rullskridskor en sväng på eftermiddagen också. Skönt att svettas på den dallrande varma asfalten. När jag rullade genom Bosund beskådade jag det man inte kan missa när man rör sig där i trakten. Barn, barn, barn. Var annanstans får man se en tolvåring vant kånka runt på en ettåring på höften som en vuxen kvinna. Man kan anta att det är för att mamman till dem båda är inne och ammar följande baby. Only in Bosund.

På hemvägen svängde jag in längs Öjavägen, som egentligen är livsfarlig att åka rullskridskor på, eftersom det är en liten, krokig asfaltväg som folk håller hög fart på, och som är så smal att två bilar nätt och jämnt ryms vid ett möte. Varje gång jag kör längs den vägen och ser barn vara ute och åka skridskor konstaterar jag samma sak. Att det är ett under att ingen ännu har blivit överkörd...

Nå, jag gjorde själv det dumma beslutet idag och åkte en bit längs Öjavägen, bara kanske ett par kilometer. Bara för att det var så fint där, med miljontals ängsblommor i dikena och ett stilla kluckande från Sweins Flagan. Synd att det är livsfarligt, annars hade man kunnat göra det oftare. Ska ta en löprunda där någon gång istället, då kan man springa närmare diket...

Sedan sval dusch och efter det återvände jag till solen på gräsmattan ännu en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar