måndag 14 juni 2010

Sommarlistan - kopiera och svara

När man inte riktigt orkar engagera sig är det skoj att fylla i en sådan här intelligensbefriad lista. Vad hette de där lapparna eller häftena med listor man fyllde i i lågstadiet? Kan inte komma på... Men hur som helst var de roliga då, och är lite kul ännu. Man är väl lite barnslig fortfarande...

Ditt favoritställe på sommaren?
- I så het sol som möjligt på en filt iklädd bikini, med saltvatten ett stenkast ifrån.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- På playan med iskallt mineralvatten i en flaska tillsammans med en god vän. Den största ansträngningen är att då och då hoppa i plurret och sedan soltorka på stranden.

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Det som i Öja heter Dallibiffar! Som finns att köpa i bybutiken i Öja. Avnjutes en varm sommarkväll efter en het dag och sköljes ner med lite för mycket rödvin.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Arbeta hela sommaren, men om tillfälle bjuds några dagar ledigt i början av augusti. Då ska allt det ovannämnda upprepas gång på gång på gång!

5. Dina bästa sommarfärger?
- Turkost och vitt är fint på sommaren, men passar inte mig så bra. Kanske rött och orange och överlag lite retromönstrat.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Det här är alltså en rikssvensk lista, men det som är typiskt för min sommar är kvällsdopp efter långa arbetsskift, barfotaliv, rökt fisk och en och annan dag på stranden.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Somrarna när man var liten var eviga! Men långa dagar med bästisen E, många hundra simturer, bastubad och te och smörgås ur kantstötta muggar vid villan. Och att borsta tänderna i saltvatten ute på farstubron.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Det skulle aldrig falla mig in att ens doppa tån i en slemmig pool om det finns havsvatten i närheten. Havet, såklart!

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Jag äter faktiskt nästan aldrig lösglass, men om jag står inför situationen blir det nog lakrits och någonting annat. Hjortron eller något annat bär kanske?

10. Vart går din drömsemester?
- Jag har inte ännu rest så mycket att jag har utvecklat något särskilt behov av att semestra utomlands, men Kap Verde skulle jag gärna besöka någon dag. Har hört gott om det stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar