tisdag 8 juni 2010

Vid stugväggen

Det är inte så särskilt varmt här i Österbotten ännu. Sådär kring plus femton-sexton har vi haft idag, vilket kanske inte kan klassas som direkt beachväder. Idag har jag ändå legat flera timmar och solat iklädd bikini. Mot en varm stugvägg där det är lä blir det riktigt varmt! Det positiva är väl att man inte får vätskebrist och blir yr i huvudet av värmen, utan att det snarare är sådär mellanvarmt. Men jag föredrar ändå indiansommar med +30. Helst varje dag.

Kuriosa: Det stora äppelträdet på bilden har min faffa sått som liten pojke. Av ett frö ur ett äpple från Amerika. Trädet är stort och har en tjock, skrovlig stam, och de äpplen som växer på det är små och giftgröna, eftersom det av naturliga skäl inte har blivit beskuret. Eller heter det ympat? Hur som helst. Ett pampigt träd är det.

2 kommentarer:

  1. Wau, vilken historia. Nice. :) Iter ni dömde äpplen å?

    SvaraRadera
  2. Dömde äpplen e ganska små, giftgrön å så PERKELES sur, så vi bruk noo int ita döm. Men en gang på 80-tali vare na slags superäppelår, å tå valt tilåme dömde stor å safto å int lika sur. Å man kan ju alltjämt kok mos på sur äpplen... (Obs, morakommentar!:D) men vi oss e int vi så pyssland åv oss. Ti val noo mest fågelmat dömde äpplen...

    SvaraRadera