fredag 3 maj 2013

Korta veckan

Måndagsfiilis igår, och så helt oväntat fredag idag. Inte fredagsfiilis dock, jag är fortfarande lite yr av semestern, verkar det som. Nå, gasade på i ett kör hela dagen, en lite förlängd arbetsdag förresten, skyndade hem, cyklade till gymmet och till butiken och sådär. Nu har jag duschat, käkat och föll ihop på soffan som en trasig leksak. Mitt största problem är just nu hur jag ska orka släpa mig till köket och koka kaffe. Så kaffesjuk - så trött att jag inte orkar röra mig. Dilemmat.

Vänta.

Sådär, fixat. Om tio minuter gråter jag igen över att jag inte orkar hämta påtår. Var är den där butlern när man behöver den?  Han skulle få fixa en del andra grejer också, till exempel limma min skrangliga köksstol och vaxa min bil.

Jag har absolut noll-nada program den här helgen, den första på flera. Icke heller är jag på väg till eller från flyg, vilket jag har varit de senaste två lördagarna. Det är förresten ett litet orosmoment det där att flyga själv. Alltså inte flyga själv som i att flaxa med armarna, men som i att bara ha sig själv att lita på när man hastar genom flygterminaler och försöker hitta rätt ställe att TJÄCKA IN på och hitta till SIKJUURITY KONTROLLN för att inte tala om rätt GÄJT och sådär. Kolla en ziljard gånger så man har bokningsnumret med sig och har tittat rätt på tiden och sådär. Om man tvivlar lite på sin egen ordningssamhet  så är det trevligt att ha en resekumpan med sig så man kan dela på ansvaret. Eller som jag brukar göra, fogligt gå efter de andra som något slags får.

Fast det där nervösa dubbelkollandet av allt var ju egentligen ganska onödigt. Jag klarade alla moment av färden utan problem trots att till exempel vägen till Vasa var avstängd på grund av översvämning när jag åkte dit. Då fick jag helt enkelt åka via Vörå. Sedan var det ju vägarbeten och rondeller och fan och hans moster när jag kom in i Vasa, vilket gjorde att jag inte kände igen mig ett dugg på väg till flygfältet. Men ser ni, det var ju bara att följa skyltarna med ett litet flygplan på - aha, har väl njure att tänka med! På flygfälten och sådär är det ju överlag rätt logiskt, bara att titta och läsa lite så har man koll på vart man ska.

Sedan att färden till Helsingfors var den överlägset skakigaste flygtur jag någonsin varit med om var en annan sak. Planet åkte en hysterisk berg-och-dalbana under särskilt den sista halvtimmen, och hade man varit lite flygrädd hade man knappast gillat det något vidare.

 Anyways. Fredag är det nu i alla fall. Trevlig helg, gott folk!

3 kommentarer:

  1. Krombikråkon (hihi) brukar också vara en bumpy ride...:)

    Vet du förresten varför större flygplatser ofta är fyllda med dessa "stolp+band-labyrinter" man skall trava på i för att komma till nästa checkpoint?

    SvaraRadera
  2. Skulle tippa på att det är för att "vika ihop" köerna så att det inte ska bildas hundratals meter långa, raka köer som går igenom hela terminalen och ut på parkeringen, vilket skulle göra det busenkelt att tränga sig in var som helst i kön. Eller för att man ska få leka labyrint medan man väntar, endera?

    SvaraRadera
  3. Båda två egentligen, fast mera det sistnämnda faktiskt. Det är alltså frågan om att aktivera de som annars skulle stå i en lång kö o bli nervösa, tiden går fortare då man måste röra på sig och själv "göra något" medans personalen gör sitt jobb en passagerare åt gången.

    SvaraRadera