söndag 5 maj 2013

Fel svar

Håhå, det blir bara glesare och glesare med inlägg på den här bloggen. Kan inte skylla på en särskilt stressig tillvaro de senaste dagarna heller, för jag har haft en rätt programfri helg. I lördags sken solen, så då drog jag till Kodin Terra och köpte en solstol. Nu föredrar jag ju att ligga på marken och sola, men ännu är det inte riktigt säsong för det, så då passar en stol bra. Jag tänker mig också att en solstol kan vara trevlig att sitta och dricka morgonkaffe i eller sitta invirad i en handduk i och slappa efter bastun.

Alltså klev jag in på varuhuset, botaniserade bland trädgårdsmöblerna och hittade det jag skulle ha. Just den stol jag ville ha fanns uppe på en hylla, och det fanns bara en kvar, och den låg såklart längst inne i hyllan. Hyllan ifråga var just så högt uppe att jag från en pall kunde sträcka mig på tå så långt jag kunde - och ändå visst inte riktigt kunde nå pafflådan jag skulle ha. Fick se till att göra ett litet hopp och landa på magen och därifrån ännu sträcka mig, och då kunde jag nätt och jämnt krafsa med fingertopparna mot den bruna pappen.

Nå, just när jag stod och hoppade och putade med rumpan som snärtigast (ähum) hörde jag ett "Tarvitsetko apua?" bakom mig, och en försäljare kom till min hjälp. Bra så, men när jag frågade hur tung lådan var, och om han tror att jag klarar av att bära ut den till bilen själv, svarade han att han inte vet och att "det nog är bäst att jag hämtar en kärra åt mig". Men hallå! Detta var ju helt fel svar. Han skulle ju såklart utan att blinka ha sagt att han kan bära ut den åt mig. Att jag sedan skulle ha tackat nej och burit ut den själv, eftersom jag utan problem klarade det är ju en helt annan sak. Juttun är ju att han skulle ha erbjudit sig, eftersom han arbetar med kundbetjäning. "Hämta en kärra åt mig". Fnys. Rent demonstrativt traskade jag alltså iväg med den gigantiska lådan på axeln.

Hur som helst. När jag kom hem var det bara att packa upp stolen, koka kaffe, ta en god bok i handen och sätta sig och njuuuta. Termosmuggen fick ta premiärturen för i år, och boken hade jag med mig från Sverige. Riktigt spännande, faktiskt. Verklighetsbaserad, the way I like it.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar