söndag 16 december 2012

Sluta nu

Jag brukar egentligen inte orka blogga om de där genomtjatade sakerna som alla bloggar ska gå igenom. Ni vet, hen-debatten, avocadopastan, Blondinbellas Size Me. Men detta med det eviga bugandet och bockandet så att man nästan bryter ryggen av sig i sina försök att blidka alla som pågår i vårt västra grannland, det går mig faktiskt på nerverna.

Jag har inte ens orkat läsa artiklarna, men det var visst detta med att man inte får ha pepparkaksgubbar i luciatågen längre, för att de bruna gubbarna uppfattas som rasistiska. Ursäkta nu, men vem fa-en har kommit på något så urbota dumt. Har svårt att tro att det är någon som själv är mörkhyad i alla fall. Som på något vis skulle ta åt sig för att ett kex är brunt. Ni hör ju hur det låter. Snarare skulle det kunna vara någon ljushyad som är så mån om att vara politiskt korrekt så att man nästan bajsar på sig i sin präktighet. DET ÄR VÄL FÖR BÖVELEN INTE FRÅGA OM HUDFÄRG NÄR DET GÄLLER BAKVERK?! Hur är det med guttagubbar - de är ju lite mera bleka i konsistensen - är de okej? Och om de är det - är det inte mera rasistiskt att då förbjuda de bruna gubbarna? VARFÖR HAR VI ENS DEN HÄR DISKUSSIONEN, DET ÄR JU KAKOR!

Sedan var det detta med att man skulle klippa bort den lilla mörka dockan som säger "Mummy" i Kalle Ankas Jul, den där scenen i tomtefabriken. Och en av leksaksgubbarna som ska föreställa en jude tror jag det var. Det är möjligt att jag har fel, jag har som sagt inte ens läst artiklarna, bara skummat genom rubrikerna.

Och i något skede skulle man plocka bort Tintinböckerna på något bibliotek. För att de innehöll rasistiska grejer. Jamen herregud, det är ju 2012. Vi fattar ju att det där är förlegat. Snarare är det väl bra om det finns kvar bevis på hur dumma man var för bara en kort tid sedan. Tänk att man trodde att mörkhyade människor var sådär, tänk att man behandlade dem sådär. Kanske man kan läsa böckerna och få sig en tankeställare. Finns väl ingen som läser böckerna och HÅLLER MED om att det är sådär idag.

Jag tycker att hela den här "inte kränka någon"-hysterin börjar bli just ganska kränkande. Det börjar ju för fanken bli som förr i tiden. Nu får man nästan inte visa mörkhyade människor på tv, för att det inte ska uppfattas fel. Är inte det ganska vridet. Sluta upp nu redan, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar