tisdag 2 juni 2009

Tjo!

Morgonskifte, och lite kortare dag stod på programmet idag. Allt gick planenligt, och jag kunde åka hem och kasta mig på soffan efter väl förrättat värv. Har hunnit sova en sväng, en stadsrunda med Mor och en lätt kvällslänk innan matdags. Imorgon är jag ledig. Jag ser redan framemot ÖT och morgonte, och annat man får njuta av en ledig morgon.

I lördags efter kvällsskiftet unnade jag mig en äkta mysig hemmakväll för mig själv. Körde via Makuuni efter jobbet, hyrde en film jag velat se länge och plockade en påse lördagsgodis åt mig. Tog en sval dusch när jag kom hem, satte i DVD:n och lade mig med en filt i soffan. Det var nog den mest avslappnande stunden på länge. Jag var relaxed som ett stillsamt ljus när jag kröp till sängs. Toppen!

Jag undrar förresten en sak. Vem är det som desginar sjukhuskläder? Är det samme dumme fan som gör strumpbyxmönstren i det här landet? För de är ju helt klart inte gjorda för någon vanlig människa. Mina byxor går ungefär upp till näsan, och är allmänt av modellen Formlös. Hur jag än knyter åt dem i midjan rasar de neråt och gör så jag trampar på byxbenen.

Skjortor finns i flera modeller, med den gemensamma faktorn: säck. Inte minsta söm som skulle få dem att följa kroppen. Inte någon typ av möjlighet att spänna till eller släppa ut. Det skulle inte bara se snyggare ut, det skulle vara skönare också. Det är nämligen svettigt att ånga runt i en varmluftsballong. När det närmar sig onsdag då kläderna returneras från tvätteriet börjar dessutom de flesta storlekarna vara slut. Igår hade jag en grön version som skulle ha varit hur bra som helst om den hade varit tre nummer mindre.

Men egentligen klagar jag inte, fast det låter så. Det finns bra kläder, och oftast är de i utmärkt skick. Rena, pressade och inte ens särskilt gamla. Och hur bra som helst att ha kläder att dra på sig när man kommer och hoppa ur när man går. Tänk, man behöver inte göra som Ebba von Sydow och grunna ut "dagens outfit" för att kunna gå till jobbet.

Nog pratat om det- nu har vi ledigt!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar