torsdag 18 juni 2009

Glömde

Igår glömde jag bort att dricka kaffe. Sådant kan man ju helt enkelt inte glömma. Det är ju som att glömma att gå på muggen eller glömma att gå till jobbet (ähum...). Först drack jag morgonte och läste ÖT i en halv evighet som sig bör på en ledig dag. Sedan slumrade jag på soffan med Sven på magen. Sven hade varit ute och spanat hela natten och var trött som en liten trasa. Han snusade sött i famnen hur länge som helst. Jag sov och slöade och tittade på tv omvartannat tills det blev lunchdags. Jag skulle egentligen koka kaffe på maten men det kom någonting annat emellan.



På eftermiddagen åkte mamma och jag till stan och inhandlade bland annat blommor. När jag kom hem planterade jag för första gången i mitt liv blommor, grymma tantpoäng! Alltså hälla mylla i en stor kruka på gården, påta ner blommor, fylla på mera mylla och vattna med en röd vattenkanna. Ingen aning om vad det var jag planterade, men jag hade valt dem själv. Små vita "mini-prästkragar" i en blå kruka. Ganska sött:)

Ja, och sedan blev det en liten länk längs Krombiveijin, där ett parti med åkrar på båda sidorna var så vackert att jag önskade att jag hade haft kamera med mig. Det var på något vis i lä, fast det annars blåste ganska mycket under min runda. En smal asfaltväg med grönska på båda sidor, lite fåglar som pickade på åkrarna och en vacker kvällssol. Jag blev nästan naturromantisk igen. Det får bli ett slut på detta.

När jag kom hem tillbaka insåg jag att jag inte hade druckit en droppe kaffe på hela dagen, och att det började trycka så konstigt i pannan och nacken. Inte hjälpte det annat än att brygga en balja och sitta och sörpla i sig den framför Beck på Nelonen. Men gott så!

1 kommentar: