söndag 21 juni 2009

Midsommarhelg

Jag har som sagt jobbat hela helgen, men klagar inte det minsta eftersom jag hade anmält mig som frivillig redan för länge sedan. Efter att jag avslutat dagens kvällskift åkte vi ut till villan eftersom Mor skickat sms och meddelat att de har för mycket midsommarmat över - vill någon komma och hjälpa till att äta bort? (Jag vet att det är en finlandism, "syödä pois" = "äta bort", men i sådana här sammanhang är det ju just det man gör. Äta bort ur skåpen).


Oj, oj. Ja, okej jag kan väl uppoffra mig då, fast det bär mig emot. Suck, suck, allt ska man behöva offra sig för. Som att bli bjuden på rökt lax, sill i alla de former, hemgjord nypotatissallad med kapris, sallad med mozzarella och fetaost, romröra, knäckebröd och en iskall öl till. Alla dessa måsten... ;)


Det vankades som sig bör på kaffe på maten. Kolla, kolla - värsta sommarkopparna som vi haft sedan jag var liten.

Vacker kväll i viken. Om jag inte hade jobbat sent och varit trött och slapp hade man kunnat bada bastu med kvast och varvat med nakenbad från bryggan. Ah!


Bongade älgar på både dit- och tillbakavägen. Som ni tydligt kan se bildbevis på här. Den står exakt i mitten på bilden, strax till höger om den lilla granen och spetsar öronen.


Stannade till en bit ifrån Grindmannens och plockade liljekonvaljer, en av mina favoritblommor, på vägen hem. Ingen av oss vet vad mannen heter egentligen, men han har sin stuga längs vår villaväg. En liten gårdsplan med en gigantisk järngrind ute vid vägen. Han har följakligen alltid kallats Grindmannen av oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar