torsdag 18 juni 2009

Kaffe på Bryggan

Dag 2 av 2 lediga idag. Jag fick utmärkt sällskap, då trevliga A kom till Öjan, och vi styrde kosan mot Café Bryggan för en pratstund. Vi brukar nämligen alltid ses i skiftesbytet på jobbet, eftersom hon jobbar nätter där jag jobbar morgnar och kvällar. Ganska ofta ses vi när hon kommer och jag går hem för natten, och följande morgon när jag stämplar in och hon precis ska gå hem och lägga sig. Alltså var det på sin plats att ses när ingen av oss var på väg till eller från jobbet:)


Vi satt på Bryggan och drack kaffe, pratade och njöt av äkta Öja-kaka med vaniljglass och hade det bra på alla sätt och vis. Kakan är en av byns nationalrätter, och innehåller lingon och havregryn. Den smakar syrligt och gott, och jag rekommenderar den åt alla som turistar i Öja.

Efter kaffedejten med A drog jag en sväng till stan. Provade en massa kläder, och blev så nöjd, för det mesta passade. Jag kunde bara inte riktigt bestämma mig, så det blev bara småsaker som strumpor den här gången. Men när jag har tid ska jag ta en sväng till. Jag stod och velade med ett par jeansleggings i handen. De passade och var sköna att ha på sig, men jag är inte riktigt säker på att jeansleggings är jag. Hm.

Klippte gräs en stund på kvällen. Hos familjen Kronqvist finns det verkligen gräs på gräsmattan. Långt, vildvuxet sådant. Det är dock ganska behagligt att klippa en stund, så jag körde på några varv. Jag kan gärna påta på med saker och ting när jag själv tar initiativet. Till exempel har jag dammsugit stugan idag, bara för att det råkade nappa.

Imorgon är det visst midsommarafton. Jag ska arbeta, men trevlig midsommar alla firare!

2 kommentarer:

  1. synd bara att det nappar så sällan. åtminstone här.
    ha en trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  2. Jo, här också. Men man får agera snabbt när det råkar nappa;) Trevlig midsommar!

    SvaraRadera