torsdag 25 juni 2009

Perfekt dag för en indian

Uj, vad jag älskar dessa heta dagar! Ni vet småbarn som spritter av lycka och måste ut direkt när den första snön har fallit. Sådan är jag när sommarvärmen sätter in. Jag travade runt och påtade på med alt möjligt, hängde lite tvätt och fixade. Låg och dyrkade sol på en filt, läste lite. Mitt i värsta hettan drog jag ut och sprang. Det är mäktigt att springa när solen steker på pannan och man känner hur svetten nästan sprutar kring en. En liten runda på mjuka skogsstigar blev det.



Tog en sval dusch och såg till att dricka duktigt. Nu ska jag tipsa om någonting som är gott och läskande! Iskall vichy med en liten skvätt Coca Cola Zero, bara så att drycken får lite färg. Smakar friskt och gott, som Cocis fast inte sötsliskigt. Perfekt med mineralvatten när man svettas mycket, och utan kalorier för den som bryr sig om sånt. Vill man vara avancerad lägger man till isbitar och en citronskiva.


Sedan drog jag och bästa L till playan! Det var tal om Sandskata först, men jag insisterade på att vi skulle kolla in Sundmun istället - och vilken hit! Stor sandstrand med badvakter, omklädningshytter och till och med en liten kiosk med uteservering. Det kändes överhuvudtaget inte som om vi var i Kokkola, utan någonstans söderut. Vi solade och badade, och njöt av värmen - riktig mikrosemester!


Jag har haft en lyckad ledig dag igen. Fast de oftast kommer en och en, som denna vecka då det var måndag och torsdag. Man kan försöka ha ledigt ändå, även om två dagar i rad alltid är bättre.

Att jag har bränt baklår och röv så att jag måste sitta på en mjuk kudde framför datorn är en parentes. Och en petitess i detta sammanhang:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar