tisdag 9 juni 2009

Buga för papiljottmästaren!

Ungefär en dryg timmes sömn hann jag med. Läste en gammal bok som jag hade glömt handlingen i, och till sist kunde jag vakna av alarmets pip lite före sex. Konstigt nog inte särskilt trött alls. Jag har haft saunavuoro på jobbet, vilket betyder att man ansvarar för att patienterna ska bastas och tvagas, kläderna ska föras till tvätt, och nya kläder ska tas fram. Dessutom ska man rulla håret på de kvinnliga badarna efter bastun. De flesta gillar bastun, vilket kanske är väntat. De sitter och njuter av att bli tvättade och omskötta, och är rödrosiga och glada när vi går upp från bastun till rummet. Jag börjar dessutom bli riktigt haka på det där med att rulla papiljotter:)

"Sätt dig ner och ta en karamell!" tyckte en tant medan hon klädde på sig och jag ordnade med papiljotterna. En annan frågade "Hördu, visst var det Ingmar som hade butik förr?", vilket är helt sant - min faffa hade Diversehandeln i byn förr i tiden.

En patient blev alldeles till sig när jag berättade varifrån jag var, och pratade en lång stund om Öja och alla människor hon kände där. När jag kom upp på hennes rum en stund senare för att hämta tvätten frågade hon om jag kunde stanna en liten stund "fast jag vet att ni har bråttom". Hon hade letat fram en bunt fotografier som hon tagit på olika gårdar och människor i Öja, och visade dem ivrigt. "På nätterna när jag drömmer är jag nästan alltid i Öja...". Vilken söt tant:)

2 kommentarer: