tisdag 23 juni 2009

Biltvätt, gräsklipp, dopp och annat trevligt

Hade man eller hade man prickat in denna veckas ledighet lämpligt? Igår var det riktig sommarhetta, och jag strosade runt iklädd bikini och bara njöt, samtidigt som jag hittade på alla möjliga sysslor att göra, så jag skulle ha någonting att pyssla med där ute.

Till exempel tvättade jag bilen. Min mammas Ford som är mitt färdmedel i sommar när jag tar mig till och från jobbet. Skönt att befinna sig i det lätta molnet av vattendroppar som bildas när man använder högtryckstvätt... Den blev ren och fin, och jag fick vara ute i solen.

Sedan klippte jag lite gräs. Min bror trimmade gräsklipparen så den helt plötsligt fick en sjujävla massa varv! Det gick att klippa vad-som-helst med den, nästan. Buskar och stickor och strån och nästan skog, för allt i världen! Den vrålade på och massakrerade allt i sin väg i en jää-häävla fart. Hur skoj som helst.

Jag varvade pysslandet på gården med lite regelrätt solbad, då jag låg i gräset och läste en dålig bok jag lånat på biblioteket. Den är smärtsamt skit, faktiskt, men jag läser den ändå av ren envishet.

En stund senare var det bästa L och jag som vadade ut i vattnet vid Gäddviken och svalkade oss med ett dopp. Det tog ganska länge innan vi kom fram till själva doppet i sin helhet, men ajaj vad skönt det var efter en lång och het dag. På kvällen drog jag ut på en runda med rullskridskorna på fötterna. Varma sommarkvällar är det läckert att glida fram i fläktandet från vinden.

Det kallar jag en väl spenderad sommardag!

2 kommentarer:

  1. Mm-m... Det är så roligt med dagar då man hinner göra saker man tycker om och inte behöver ha någon tid att passa:)

    SvaraRadera