onsdag 3 juni 2009

Tusen kilo skrot

Idag var alltså Den Lediga Dagen. Som naturligtvis kantades av mulet väder och till och med en ordentlig regnskur framåt kvällen. Men jag kan ändå se fram emot en lång, het sommar med underbart väder eftersom jag inte ska vara simlärare i år. De år jag har varit det har det nästan undantagslöst varit svinkallt och allmänt skitväder. De heta somrarna har infunnit sig under mina icke-simlärar-år.

Började med att sova ut innan jag hälsade på kompis E med sin nya baby. Som är 1½ vecka gammal och så liten att man är rädd att han ska försvinna om släpper honom med blicken. Är bebisar verkligen så där små? Man verkar glömma från gång till gång... E mätte dock med händerna kring puttefnaskens huvud och sa kallt "Försök du trycka ut det här när du tänker på var det ska rymmas igenom...". Pyttefötter med tio små risgryn till tår, och öron som till storleken var jämförbara med den minsta räkan i en påse frysta sådana. Uj, uj, så liten han var:)

Jag och L drog iväg till stan för att testa på Kokkolas gymutbud, efter att L hade skickat meddelande och frågat om jag hänger på. Jag svarade att jag absolut är med, bara det är fråga om vanligt skrotlyft, och ingen "satans jävla aerobic-step-koreografi". För det är det värsta jag vet. Jag har varit på Idrottsgårdens krafthall i Kokkola några gånger för många år sedan, men nu hade L fått nys om något slags gym mitt i stan.

Jag gillar egentligen inte idén med ett gym bara för kvinnor, eftersom jag inte kan förstå poängen. Likadant som man har "naisten vuoro" på tisdagar i krafthallen i Tärjä. Exakt vad gör kärringarna där, när inga karar får komma? Lyfter de skrot nakna eller vad är det frågan om? Om man inte vågar hålla i en hantel för att det finns en manlig person i samma lokal tycker jag att man ska stanna hemma. Men den var en positiv upplevelse, vår skrotlyftarresa. Många olika maskiner, billigt, billigt och fina lokaler med ordentliga omklädningsutrymmen.

Fina grejer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar