tisdag 16 juni 2009

Hyppyheikki

Har haft saunavuoro på jobbet idag. Det gick riktigt bra, även om det är ganska svettigt att bada en hel dag. Dock var jag Hyppyheikki, vilket innebär att jag är uppe på avdelningen den första timmen och ställer folk färdiga, serverar morgonmål och sådant, innan jag börjar ta ner dem i bastun i tur och ordning.

Nästan fulla åtta timmars badande blev det för min del. Den sista trekvart-halvtimmen sprang jag med tvätten, och sedan hade jag matsalen på mitt ansvar, för det var eftermiddagskaffe. En av tanterna vinkade och sa "Koma hii å sita me oss!", vilket hon ofta brukar göra. Tyvärr, och det är verkligen synd, så hinner man nästan aldrig, eftersom man oftast är på väg någonstans. Men eftersom det just då råkade passa utmärkt slog jag upp en kaffekopp åt mig själv och satte mig med Agda, Berta, Edla och Gunda (påhittade namn, naturligtvis).

Det blev en trevlig stund, då vi satt och diskuterade midsommarfirande förr i världen, och Agda berättade om den gamla bastun de hade haft i barndomshemmet. Jag skulle gärna sitta och jutta med åldringarna mera, men tiden räcker inte till. Vad gör det sedan att samma historia kan komma fyra-fem gånger under en kvart..?:)

1 kommentar: