måndag 2 mars 2009

Grejer man kan göra. Till exempel.

Helgen som var bjöd på både kallt och fint väder. Lite väl kallt till en början, tyckte Maja när hon klev upp på söndag morgon till en temperatur på -24. Det blev Vasaloppet på tv medan solen värmde och kämpade mot kylan på utsidan. När åkarna kommit i mål var det ungefär -6 utanför fönstret. Då kan man göra trevliga grejer.


Till exempel kan man iklä sig varma kläder och packa väska medelst ved, kaffepanna och egenhändigt stekta plättar för en tur på Heimsjön.


Traska ut till den lilla holmen och sitta i solen och dricka varm kakao och koka kaffe över öppen eld.


På kvällen i mörkret när vi körde bil mot Köyst hände det som mamma brukar varna en om. Det där om att man ska ha varma kläder på sig ifall man skulle bli på vägen. Vi blev på vägen. Jag i leggings och klänning. Soppatorsk! Första gången i mitt liv jag har varit med om någonting sådant. Lite komiskt var det dock att soppan tog slut typ hundra meter från bensinstationen. Och att det fanns - som sig bör - en kanister i bakluckan. Alltså: traska med kanistern till stationen och med bränsle tillbaka till bilen. Vilket äventyr.

Dagen idag har tillbringats på jobbet, och när arbetsdagen var slut drog jag ut på en liten kvällslänk i byijin. Det mystiska var att det gick nästan onödigt lätt. Den sista kilometern hem sprang jag nästan allt som kom ur kaarn, men det kändes ingenstans! Måste vara något med den österbottniska luften.

Ätit mammas mat. Jag och Sven har hjälpts åt att laga lasagne att packa i lunchlådan under veckan. Jag tog precis ut formen ur ugnen efter att ha haft den där i ungefär 1½ gånger tiden den borde ha tillagats. Minnet är med andra ord lika intakt som alltid...


Ja, Sven är alltså katten.

1 kommentar:

  1. igår funderade jag vart du tagit vägen, men du har alltså farit samma väg som klingspor, d.v.s. norrut!
    enjoy!

    SvaraRadera