tisdag 10 mars 2009

Veckan och helgen

Ja, just ja. Det var ju bloggen också.

Förgående vecka har gått ut på jobb, hangin' i Öjan med mamma, pappa och bror V, och några gemytliga små löprundor i byijin. Lite lätt irritation på Sven som ska sno en kring fötterna när man försöker göra någonting i köket. Han vaktar även troget utanför dörren när man duschar, och gillar alltjämt att vistas i väskor med kläder. När jag har försökt packa väskan sker det enligt mönstret: strumpor, hårfön - plocka ut Sven - bh, bytesjeans - plocka ut Sven - sminkväska, varm tröja - plocka ut Sven.

På lördag efter jobbet fick jag träffa lillebror som var på loma från armén. Att pojkar blir till män i Dragsvik vet jag inte om jag tror helt på, men i alla fall orkade han lyfta upp storasyster i luften med lätthet:) Den dagen lyckades dessutom hela familjen Kronqvist samlas för att äta på en och samma gång, vilket på sin höjd brukar inträffa på julafton.

Söndag bjöd på ganska mulet och tråkigt väder, men precis som förra helgen styrde vi kosan över Heimsjöisen och ut till en grillkåta där vi gjorde upp eld. Denna gång stekte vi plättar på plats, istället för att ha med oss färdiggjorda. En gammal gjutjärnspanna fick ett förlängt handtag med hjälp av ett avbrutet kvastskaft och två slangklämmare, och smeten hälldes i en flaska. Grädde och sylt i medhavda burkar, och succen var total. Egenhändigt kokat nokipannukahvit över öppen eld var kronan på verket.

Helgen i övrigt har innehållit kaffebesök, sightseeing i Lafåssbyiji, björnprogram på tv, hundvalpar och även lite skrotlyft.

2 kommentarer:

  1. kanske du borde packa ner sven när du reser söderut nästa gång...

    (dagens ordverifiering - skida!)

    SvaraRadera
  2. Jo, han skulle säkert gilla att "åka väska":) Ordverifieringen var ju mitt i prick, för idag har jag skidat:D

    SvaraRadera