torsdag 12 mars 2009

Kapet

När kvällen sänkte sig över Breidbackssiido, sänkte sig även en uttråkan över mig. Vad ska man göra? Ranta på kaffe i tid och otid till folk i närheten kan man ju inte göra hur mycket som helst, och utöver det finns inte så mycket att hitta på. Eftersom jag hade glömt ett par viktiga saker i Öjan, och dessutom alltjämt var på jakt efter vinterskor, kan man lika bra ta en vända till Kokkola.

I lördags provade jag ett par varma och mäktiga Salomon vinterskor medan jag var i stan, men eftersom det var fem minuter före stängningsdags och personalen alltså sprang runt och i princip packade ihop stället, kunde jag inte förmå mig att göra någon affär. Jag kunde inte koncentrera mig, och lämnade därmed skorna på sin hylla. Idag återvände jag till brottsplatsen, bara för att upptäcka att hyllan var tom. Varför slog jag inte till i lördags? Dumma flicka.

Men flickan var inte så dum heller, eller så hade hon bara tur. För nu råkade det sig så, att mina skor hade fått ta plats i en reakorg alldeles intill! Priset på 99€ hade ersatts av en röd lapp, och var numera 45€. Mer än halva priset hade kapats! Sicket fynd! Att min snälla mamma hade lovat att sponsorera vinterdojor åt sin dotter under förutsättning att jag köpte varma sådana, gjorde inte saken sämre. Nu slapp hon ju billigare undan;)

Äntligen har jag vinterskor. Övervägde att sova med dem på mig, så där som småbarn gör när de har fått någon ny sak, men de fick trots allt stanna på golvet.

1 kommentar:

  1. sidu, allt har en mening. nu kan mamma hitta på ngt kul åt sig själv för femtilappen hon sparade!
    grattis till varma skodon. det borde alla människor unna sig...

    SvaraRadera