måndag 23 mars 2009

Mitt första!

-Vad gjorde tandläkaren? frågade mamma.
-Han drog ut en tand, sa Lotta.

-Men han har ju inte dragit ut någon tand! sa mamma.
-Jo-o, sa Lotta. På Jonas!

Jag cyklade i ilfart på min nya gröna cykel (jag kommer att tillägga "på min nya gröna cykel" i minst ett halvår framåt, bara så ni vet) till tandläkaren efter avslutat tentskrivande. Och tandläkaren petade runt i munnen och mumlade "ykkönen... ehjä... ja kakkonen... kolmonen ehjä" bakom munskyddet. Då och då hackade hon ner en pigg i någon tand och mumlade vidare. Jag kan inte hjälpa det, jag tycker bara att det är så skönt att ligga i tandläkarstolen och bli undersökt!

Nu ska jag säga någonting pinsamt. Jag har försummat att gå till tandläkaren alltför länge nu, det har gått en lång tid sedan sist. Inte för att jag skulle ha något emot det, det har bara inte blivit av. Usch. Man ska vara duktig med att gå till tandläkaren, annars kan man få pianotänder. Varannan svart och varannan vit. Sådant kan få fatala följder, men det ska vi inte gå in på nu.

Och idag hittade tandläkaren ett litet hål i min tand! Vid 25 års ålder en skavank på min annars fulländade kropp;) Två små till och med, men det ena var så yttepyttelitet att det inte nödvändigtvis behöver lagas, för det är knappt ens ett hål. Till hösten kanske, tyckte damen i luckan. Ville jag ha bedövning?

Jo, för fan, konstaterade jag. Bedövning ska vi ta, nu när vi en gång får komma ut i svängen. Jag ska ta fulla menyn! Bara för den skull att jag aldrig har fått testa på någonting. Aldrig blivit opererad, sydd eller ens limmad. Får man narkos, förresten?

3 kommentarer:

  1. jag får mardrömmar av tandläkarhistorier, så tack nu bara...

    SvaraRadera
  2. Veit du va, om du sku va en djur sku du kuna va en tokoan ein (minns int vilket djur he er just nu)som har en lillan fågel som bor i mun å som pickar lös matresten millan tändren... ;) :P (OBS, ta int illa upp!)

    Jag buri kallsveittas bara ja ska sess ner i stolan å kramar krampaktot om armstöden tå di lägger dömde "solglasögona" på näsan. Hehe!

    Men, öööh... "Ha-ha-ha ha den äran!" ("Nej, nej dumsnut!") ti fössta håli i tanden, elder va man nu ska sej... :)

    SvaraRadera
  3. alegni >> Men det var ju en snäll tandläkare jag var till:)

    glassmaskinen >> Har int krokodilen/alligatoren (he e fö läng san ja hadd artkännedom på pf...) na tokode puts-fåglan i mun? He sku ja noo trivas me! Eh, ja... tack, tror ja..?;)

    SvaraRadera