tisdag 31 mars 2009

Vita Rocken

Jag kommer att ångra att jag öppnade munnen - senaste gång blev det typ två meter snö och värsta takatalvi i mannaminne dagen efter - men idag är det riktig vår i Åbo! Det har regnat någonting våldsamt inatt, det dundrade på taken och smattrade på fönstren och var riktigt råskvädri.

Imorse när jag stod och inväntade klassflickorna J och J för att vi skulle på demo till sjukhuset, var det på en helt snöfri gata i ett Åbo där fåglar kvittrade och pickade på gårdsplanen intill och solen värmde i ansiktet redan halv nio på morgonen. Underbart!

Vi gick ronden på neurologiska avdelningen på sjukhuset tillsammans med ett team bestående av läkare, sjukvårdare, socialarbetare och fysioterapeuter. Det tog länge, teamet funderade och mumlade länge vid varje säng, och många termer gick helt ovanför huvudet på mig. Dessutom är det tungt att stå stilla i timtal och bara röra sig från säng till säng. Min rygg höll faktiskt bättre än den brukar, jag blev bara öm och stel, men inte sådär "jag-måste-sätta-mig-ner-innan-den-går-av" som jag kan bli ibland när jag går på stan. Kändes dessutom ganska proffsigt att vara iklädd Vita Rocken:)

Mitt handlande denna vecka har inte blivit till någonting. Jag brukar försöka strukturera mig och handla så jag står mig så länge som möjligt, även om det känns hemskt när man måste betala för stora mängder mat på en gång. Att bara smyga till butiken efter en gurka och några potatisar känns mindre smärtsamt. Jag vet inte ens om det blir billigare att handla mera på en gång..? Jag har hört argument både för och emot.

Den här veckan har jag hur som helst varit tvungen att dutthandla nästan varje dag! En dag har kaffet varit helt slut. Följande dag har mjölken varit slut. Så har jag nästa dag inte haft någonting till följande dags morgonmål. Nå, man ska inte klaga så länge man har någonting att äta, det finns de som har det värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar