tisdag 1 januari 2013

Happy New Year!

Nyårsafton igår! Det är konstigt med de här längre ledigheterna, speciellt när det inte är sommar och varmt och man kan tillbringa dagarna på playan. Man blir som så... saamaton. Går och gäspar. Tupplurar på soffan. Å andra sidan har jag liksom haft som mål för jullovet att mest slappa och inte vara så förbannat duktig hela tiden. Jag har i alla fall fått koka kaffe rätt ofta, för en och annan har stuckit sig in på en kopp, inte riktigt varje dag men bra nära. Det är ju trevligt. Att folk vill komma, alltså. Annars får man ju för sig att man luktar illa eller något.

Nåmen nyårsafton, då. Samlades hemma hos mig, åt gott, drack gott, diskuterade året som gått och året som ska komma. Bästa L fick lov att gå iväg och jobba ett nattskift, men vi som var kvar lovade att fira för henne också. Vi dukade undan och plockade fram Pictionary igen. Det var roligt.

 Men det skulle komma att bli ännu roligare. När vi förflyttade oss i soffan och N halade upp närpesspelet Pärelabarin ur väskan, vill säga.

Förfriskade oss med olikfärgade drycker.

Och spelade. Och herregud ett så roligt spel det var, Pärelabarin! Helt jävla ologiska frågor och uppgifter. Och roligast av allt var att N inledde spelandet med att säga "Först och främst behöver vi en mössa". För det behöver man i det här spelet. Jag valde min Boris Jeltsin-pälsmössa, och den fick vi i tur och ordning användning för under spelets gång. Vad mössan har för funktion fick jag inte riktigt på klart, annat än att mössbäraren kallas för Dånarin, och att inga regler gäller denne.

JAG MENAR, HUR KUL ÄR INTE ETT SPEL DÄR EN AV SPELARNA TURVIS SITTER MED MÖSSA PÅ HUVUDET OCH KALLAS DÅNARIN? Nej, jag menar det.

Vi hade faktiskt så kul med det där närpesspelet att vi knappt kom oss iväg till torget till tolvslaget ens en gång. Till sist fick vi ändå lov att vika ihop spelplanen och traska iväg i duggregnet. Ungefär halvvägs började raketerna regna över torget och det smällde mera intensivt i några minuter. Vi stod vid sundstranden och beundrade fenomenet, kramades gott nytt år och pausade en stund.

Sedan ut på Calle en sväng, dansa lite och ha det roligt. Lyssna på karaoke och sådär. Till sist traskade vi hem i snöslasket och hade avslutande palaver hemma hos mig innan vi tog natt. Så att ett sådant nyår i år!

Men alltså Pärelabarin - det spelet är tammefan det roligaste jag har spelat på år och dag. Jag flinande till ännu imorse (ähum, idag) när jag vaknade och kom ihåg hela förloppet. Pälsmössan, liksom? Och nu fick jag en akut lust att åka på exkursion till Närpes. Känner att det är en lucka i min allmänbildning, någonting som saknas i erfarenhetsväg. En utekväll i Närpes, gärna med början hemma hos någon närpesbo så att vi kan spela Pärelabarin på riktigt. Eller åp rektit, som det heter. Any takers? Ingen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar