torsdag 24 januari 2013

Det är dags igen

Har tagit plats vid köksbordet med Viktiga Pappersfacket i högsta hugg. Nu ska jag lägga den närmaste tiden (oklart hur länge) på att ordna upp bland pappren, betala räkningar, stansa hål och nita ihop. Så tystnad, om jag får be! Detta kräver koncentration. Jag är anträffbar igen när jag är klar. Vilket alltså är när jag har fixat klart eller när pengarna är slut. Ska bli spännande att se vilket som inträffar först.

Problem två idag är att lampan i hallen sade POFF, och följden blev ett mycket jobbigt mörker. Just hallen är dumt att ha det mörkt i, särskilt när man står och försöker plocka på sig nycklar och handskar och har lite bråttom på morgnarna. Då skulle det helst få vara en kraftig spotlight på de saker man behöver, och gärna en blinkande pil med texten "Här är andra handsken". Och sådär.

Problemet är att hallampan är en så kallad plafond. Alltså en sådan där tallriksliknande sak som kräver superkrafter för att manövrera. Man ska skruva med en hand och balansera med en hand och se till att ha tungan rätt i mun när man petar loss höljet. Annars låter det KRAS, och man har ett problem mera. Eller mindre, beroende på hur man ser det. Nå, som det flinka lilla kvinna jag är så har jag balanserat loss höljet, skruvat loss brännarna - och märkt att jag inte har några i reserv. Typiskt. Måste minnas att köpa imorgon.

Se nu! Jag skulle ju fixa med pappren! Och så börjar jag jiddra om helt andra saker. Till verket.

------------------
Tillägg 20.35

Så! Pappren ur facket sorterade i militärisk ordning bakom rätta mellanblad (!) i mappen. Räkningarna betalda. Och pengarna tog inte slut, utan jag kan utan problem gå och handla maskindisktabletter imorgon. Sicken tur. Efter att jag var klar med papperspysslet höll liksom handlingskraftigheten på att ta över min kropp, och nästan per automatik tog jag en liten kvällspromenad till butiken nere på hörnet och köpte glödlampor. Gick sedan hem och fixade framgångsrikt hallbelysningen. Stod triumferande och kisade upp mot den lysande lampan och kände mig nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar