söndag 6 januari 2013

Kalas!

Födelsedagsfirande igår! En av de andra flickorna fyller också i början av januari, så vi drog till med en gemensam fest hemma hos mig. Fina typer dök upp med vinflaskor och blommor och kramar och lite mera vinflaskor. Ja, och vinglas. Vad säger det om mina intressen? Jag har numera ett präktigt vinskåp med olika flaskor att välja mellan.

Stod ute på gården och smällde en skumpakork till att börja med, för jag har erfarenhet av att smälla hål i taket med sådana, ser ni. Nu gick det fint, man kunde tro att det var ett proffs som hanterade flaskan. Ett proffs som skrek "Jeeelp, jeeelp!" och var helt skakig i en timme efteråt av spänningen, alltså.

Och tårta, såklart! Undrar när jag senast har haft ljus på en födelsedagstårta? Kanske när jag var fem? Det finns en bild på när födelsedagsbarnen gemensamt blåser ut ljusen, men jag har inte frågat lov av den andra firaren om hon vill figurera på bloggen. Jag kan förklara hur det såg ut, trots allt. Det såg ut som två myrslokar som ytterst koncentrerat försöker suga upp gröt med varsitt tunt, osynligt sugrör.

Och så spelade vi Närpesspelet igen. Och det var igen en renodlad succé. En stod med huvudet i kylskåpet, en stod bakom gardinen, dånarin hade pälsmössan på huvudet, en satt med tummen i munnen, en försökte gömma sig i städskrubben, en satt och visslade med händerna i öronen, och vi skrattade nästan ihjäl oss innan vi var färdiga.

Sedan ut på Calle och dansa lite. Till och med jag dansade lite, fast det egentligen är emot min religion. Inte så mycket folk nu, ni vet, det är samma fenomen som på gymmen i januari. Samma fast tvärtom. Alla ska vara på gymmet, alla ska ha tipaton tammikuu. Pscht, säger jag.

Imorse vaknade jag upp till en diskho fylld av champagneglas. Det är ett bra tecken på att man har  haft en bra lördagskväll. Om man alltså får inleda söndagen med att diska chamagneglas, menar jag. Har haft en synnerligen slapp söndag, precis som det ska vara dagen efter ett KALAS. Tack, alla som kom! Detta ska vi göra om!
_______________
Tillägg: Har försökt ladda upp foton sjuttioelva gånger nu, men det går inte. Blogspot har tydligen spunk i nerverna. Kan försöka på nytt någon annan dag. Ni får lita på mitt ord tills dess.


2 kommentarer:

  1. du har tillåtelse att lägg upp e om du vill, ja e nyfiken på ho he siir ut :)

    /B

    SvaraRadera
  2. Tå int blogspot lägger me ladd upp na bilden :( Men ja beskreiv ju e äntå ganska tydligt!

    SvaraRadera