måndag 28 januari 2013

Helgen som gick

Ni kanske undrar vad jag har gjort i helgen? Det är ju nästan det viktigaste man kan fundera på. Vad Maja har gjort ett veckoslut i Kokkola. Höhö. Hade inte riktigt ork/lust/inspis att blogga igår, så det får bli idag istället.

På lördagen traskade jag en vända på stan, köpte en massa sådana där prylar som jag hade på min att-skaffa-lista, sådana där saker som man får från typ Biltema och Clas Ohlsson och sådant. Dymon var bara en grej. Jag köpte plastfickor och pärmar och annat krafs också.

 Sedan bjöd jag artigt nog in mig själv på kaffe några kvarter bort också, hemma hos B. Cyklade dit med lite musik i öronen och fick kaffe ur en muminkopp och sådär. Godis fanns det också. Notera B:s kvicka lilla tass som snabbt som ögat norpar en karamell åt sig. Hih!

Efter kaffekalaset var det bara att gå hem, byta kläder och sådär annars anskaffa sig ett någotsånär utseende, för att sedan dra till Huissi på lite vin, lördagen till ära. Det satt bra. Jag började kvällen med att gå till bardisken och beställa ett glas vin och en disktrasa. Bästa L fnittrade högljutt åt denna beställning. Men det råkade vara ett smärre ölinferno vid vårt bord när vi kom. Någon verkade kraftigt ha missat munnen med ölstopet, om vi säger så. Det var bärs all over the place, som prins Daniel skulle ha sagt. Nå, inget som inte lite torkande kunde råda bot på.

Söndagen var en ganska perussådan, förutom att parenteserna stack sig in en sväng framåt kvällen. Annars så laddade jag inför kommande arbetsvecka och sådär. Pumpade lite cykeldäck, och travade till butiken en sväng i mörkret. Har för mig att det blev en ganska tidig kväll, om jag inte minns fel.

Idag har jag haft en sådan bra dag på jobbet. När jag traskade förbi cafeterian hörde jag en av kockarna nynna lite, och en kund som kommenterade "Va? Jag tyckte jag hörde någon nynna här inne. Det är väl ändå inte tillåtet på en måndag?". Jomen det är det väl, tycker jag. Varför inte?

Efter jobbet åkte jag via butiken och köpte råvara numero uno - lax. Det var måndagsmiddagen, det. Njom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar