måndag 7 januari 2013

Mmm... moussaka

Jo, jag ska skriva en årskrönika över 2012, jag ska! Men det tar en stund, för jag har alla foton så oorganiserade och utspridda över hela datorn, och så måste jag fundera lite och så måste jag skriva ihop hela grejen. Men jag kommer att leverera en vad det lider.

Börjar ha den här måndagen ilandrodd småningom. Har suttit i flera omgångar och skrivit på en svår byråkratisk grej på jobbet idag. Vissa dagar går det bara tyngre än andra, vissa dagar får man liksom inte orden att löpa. Tror inte att det var språket som satte käppar i hjulen idag, det hade nog gått lika trögt på svenska.

Efter jobbet - ja, ni börjar kunna de här måndagarna vid det här laget - hem, byta om, och som reslutatet av ett plötsligt infall knäppte jag på bastun innan jag cyklade iväg till gymmet. Efter pumppipasset fick jag ytterligare ett infall och cyklade till Halpahalli och handlade ingredienser till en moussaka, eftersom jag fick fiilis att laga en sådan.

När jag grävde mig fram i snön och slutligen kom hem och fick ställa cykeln vid husknuten hade jag kanske inte längre den där lusten att stå och tillreda moussaka precis. Så dags då. Men har man tagit fan i båten så vet ni vad man får så lov att göra. Alltså ställde jag mig vid diskbänken och började hacka lök och zucchini, bryna maletkött och härja omkring. Blev lite ilsk när jag kom på att min ugnsform är i Öja, emedan jag fraktade dit lite bakverk i den julas. I vad ska jag nu laga moussaka? Nå, det löste sig med två mindre formar.

Så att. Moussakan, den blev klar medan Kronqvist badade bastu, och nu är hon mätt och nöjd. Och lunchlådor fram till påsk har jag. Nästan i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Moussaka är gott :D Kiva blogg har du!

    SvaraRadera
  2. Visst är det? Dessutom världens bästa mat att packa i lunchlådor och värma på jobbet:) Och tack!

    SvaraRadera