måndag 30 april 2012

Backe

Var ute och sprang just, och det blev en så kallad JTJD-runda (ni minns, Jag Tror Jag Dör). Kan trösta mig med att de flesta just nu befinner sig någonstans med överläppen nere i ölglaset, och inte längs vägarna för att titta på när Snigeln Kronqvist är ute och rastar sig. Tur det.

På väg hem sprang jag, liksom för att riktigt vrida ur det sista, en sväng upp på Roskaruka och beskådade Kokkola ovanifrån. Jag beskådade samtidigt mig själv utifrån, eftersom jag fick en utanför-kroppen-upplevelse, en sådan där som man kan få när man svävar mellan liv och död. Håhå.

Det som var positivt var att jag fick mersmak snarare än avsmak. Ska husera i Roskarukabacken mera framöver. Få saker får formen att stiga så snabbt som intervallträning. Man får exakta resultat i stil med "orkar springa dubbelt så många intervaller i den här backen jämfört med sist". Och det där med att orka versus inte orka är så konkret där i backen. När man inte orkar så viker sig knäna helt enkelt. Inte som är man springer långlänk och kan "inte orka" i kilometer efter kilometer.

Som ni vet så gillar jag ju de där exakta mätinstrumenten. Skivstång framom spinningcykel, till exempel. Vad är riktigt poängen med spinning när man inte kan tävla med den som trampar bredvid? Han eller hon kan ju trampa med riktigt fjuttmotstånd och fuska sig igenom hela passet. Nej. Det viktigaste är ju inte att delta, utan att vara bäst.

Detta var återigen en stilstudie i hur man får oskyldiga motionsrundor att låta som värsta elitsatsningen. Jag kan nog jag.


2 kommentarer:

  1. Låter ju kul...:)

    Mellan raderna kan man väl även ana en viss antydan till...öh...ska vi säga bättre omdöme vad gäller dig själv i förhållande till andra en dag som denna? Själv har jag fortsatt mitt torrläggningsprojekt medelst spade made by Fiskars, ingen överläpp i glaset här heller. Kanske vi kunde vara värda en i alla fall...jag bjuder! ;)

    SvaraRadera
  2. Omdöme och omdöme. Man blir dock på alla sätt en snällare och tamare människa efter lite backdrag. Kan behövas ibland, känns det som, höhö.

    Och så gör man sig ännu mera värd en öl sedan, om det skulle komma på fråga. Det var nog säkert du också :)

    SvaraRadera