söndag 29 april 2012

Lönsamt

Svängde via Öjan en sväng på eftermiddagen, eftersom jag per sms hade fått erbjudande om att få det som finnarna kallar appuravilettä, alltså abborrfiléer. Nyfiskade av min pappa och farbror, så färska att de nästan sprätter fortfarande.

Det var också på andra sätt en lönsam resa, för förutom att jag fick nyfiléad firre med mig, fick jag också sitta i gassande sol mot stugväggen och dricka kaffe med samme far och farbror som för tillfället hade paus i sitt vedkapande.

Jag stod emot frestelsen att slita av mig kläderna och ta vårens första solbad. Det är inte det att jag inte skulle tåla, men jag veeeet hur det går de där första vårdagarna när man tror att det är sommar. Det är fortfarande kalla vindar och tjäle i backen. Man blir sjuk om man börjar för tidigt, så är det bara.

Inte nog med det. På hemvägen svängde jag ännu in via min farbror och fick med mig en färdigt filéad, också den alldeles nyfångad sik.

Gissa vem som ska äta fisk i helgen. Är väl inte öjaflicka för assit heller.

2 kommentarer:

  1. Jasså, ja veit vann e låter omnomonomnom nutå :) Å jyst he, intti spring bara reven na än, he e int somarn na än! Men i Maj borda e ju i bästa fall koma första värmeböljona? (lämpövaippa på finsk) Som i Åbo fö na år saan tå vi drack lé olut på hede ågbååtn.

    SvaraRadera
  2. Omnom! Ja ska hald me från ti spring barareven, ja lovar. Åtminstoni en tid ännu. Lämpövaippa låter bra, he väntar vi på! Jer finns ju int na le ågbåt, men kanski e gar me le öl na aderstans iställi :)

    SvaraRadera