onsdag 11 april 2012

Färdigfjantat

Har kanske hittat lösningen på mitt jag-vaknar-klockan-fyra-problem. Jag ska sluta upp med att fjanta mig och gå och lägga mig så tidigt och låtsas vara någon slags präktig tant. Min kropp verkar nämligen ha lärt sig av många års träning att den kräver en viss mängd sömn varje natt - inte mera. Jag är inte gjord för att dra sju-åttatimmars sömnmaraton om nätterna. Högst fem, då mår kroppen som bäst.

När jag nu envisades med att hela tiden ta morgon klockan 04, försökte jag kompensera med att lägga mig tidigt. Vilket ledde till att jag vaknade ännu tidigare. Nej, det funkar inte. Nu är ordningen återställd, eller jag ska försöka i alla fall. Det blir läggdags i normal Maja-tid, någon timmes sömn, och så upp och möta en ny dag. Sova kan man göra i graven sedan. Eller lite på helgerna eller så. Kan ju inte börja ligga här och pressa klarvakna ögon i kudden på kvällarna. Som Baloo skulle ha sagt: Störtlöjligt!

3 kommentarer:

  1. Du verkar vara mammas flicka! Jag tycker också att det där med sömn är överskattat! Kvällspigg OCH morgonpigg.Jag försov mig en gång - då jag gick i gymnasiet!Mor Tuta

    SvaraRadera
  2. Kanske det! Moronpigg e ja apselut int. Men ja val int helder na piggari åv ti fara å sova bittnari, snarari val sovasi min bara sämber åv e. Så vaför ska man tå slös bort kväldan me ti sova? :)

    SvaraRadera
  3. Jaa. Vi sover kort och intensivt!!

    SvaraRadera