söndag 1 april 2012

Söndagspyssel

Lördagskvällen resulterade - efter kaffe och saft tillsammans med E med familj - i en sväng via stan. Lite kvällssittning och kalla respektive varma drycker blev det, fast jag var pinsamt otaggad, hade leidon och var den första att börja pipa om att vi ska fara hem. Turligt nog var sällskapet inte särskilt svårflirtat, så det blev en kort kväll.

Idag har jag haft föräldraskapet samt en bror som middagsgäster. Det blev lilla laxen här, ja. Laxen och salladen och potatisen.

Och de kokta, svarta morötterna. Jo, de ska se ut såhär. Vattnet man kokar dem i blir mörklila, och själva rotfrukten i sig ser rätt rutten ut. Frostskadad. Fast den smakar precis som vanliga gulrötter.


Sedan pysslade jag och min bror med lite praktiskt stuff. Jag fick röven ur vagnen och skruvade upp brandvarnare, en i varje rum. De fungerar också, kan jag lomhört konstatera efter att ha testat dem medelst knapptryck. Herregud ett sådant liv de för.

Jag undrar om det någon gång i framtiden kommer att komma en dag då min bror får komma hit, och jag inte har något jobb åt honom? Alltid är det "Hördu, jag funderade på den där lampan/slangen/listen/skåpdörren" eller "Annars, det där uttaget/avloppet/låset skulle behöva lite justering".

2 kommentarer:

  1. Bror fungerar tydligen utmärkt som arbetsledare åt Kan Själv! Eller är bilden arrangerad? (...eller ja, bilden här är ju självklart arrangerad då den består av två bilder, men vid själva fototillfället menar jag...:D) Dock verkar det som om högskoleutbildningens högtravande språkbruk är som bortblåst då det vankas handverktyg...;)

    Mmmm...lax...smaskens!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt så går arbetsfördelningen till. Bror visar och jag gör, efter som jag Kan Själv. Det är på den nivån att jag står bredvid och hoppar jämfota och skriker att JAG VILL SEDAN SKRUVA IN SKRUVEN när den redan är halvvägs åtdragen. Har för mig att denna bror skulle ha bra tålamod med barn :D

      Radera