måndag 2 april 2012

Piiskanpaavo

Ikväll hoppade jag i ytterkläderna och drog iväg för att samla lite påskris. Jo, ser ni. Såpass pysslig har man blivit. Emedan det växer klent med björkris och videkissor här i stan så for jag till Öja och plockade.

 Det var fint i skogen, men kallt har det blivit nu igen. Parkerade åket bredvid en hög stocktrave, klev ut och andades djuuuupa andetag. Stocktravar doftar så gott! De där doftkulorna jag köpte till dammsugaren - ska de nu gå att köpa i doften stockpino? Ja, och bilden är lite fejk, för ditåt finns inget björkris och ingen vide heller, där finns bara skog. Det jag sökte växer mera i dikesrenar och sådant. Helst inte dikesrenar till riksåttan, för då är risen lite väl avgasinpregnerade.

Himlen var hög och klar och blå. Månen som en vit fläck. Jag plockade en knippe björkris och en videkissor innan jag stack båda kvastarna i ryggsäcken, och likt Piiskanpaavo traskade tillbaka.

Nå, nu har jag plockat lite ris. En kruka korn har jag också sått förra veckan. Korn. För det är väl så ohra heter på svenska? Rajgräs kan jag inte med, det ser så sliskigt ut. Kallt utav helskotta om händerna var det dock under min samlingsfärd. Sådär så att de värkte och bultade när värmen började återvända, och så att man får kväljningar för att det ilar så i dem. 





3 kommentarer:

  1. Wunderbaum Skogsfrisk går bort totalt,
    Tallsåpa - kanske,
    Färskt sågspån ännu klibbigt av kåda - kan vara värt ett försök...?

    Eller så en livs levande tall som krukväxt? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara stockpino i skogen kan dofta som stockpino i skogen ska. Surrogat duger ikki:)

      Radera
  2. Återstår att flytta till skogs tå, elder pruta på doftsensationen....fast vem har sagt att det alltid ska vara så enkelt...:P

    SvaraRadera