söndag 3 juni 2012

Länk. Med två olika betydelser.

Idag har jag åkt och hämtat en specialbeställd silverlänk i samma serie som mitt halsband, tillverkat av samma silversmed. Den här länken ska sitta kring min vrist i sommar, är det tänkt. Cirka en halv decimeter neråt ska det sitta en flipflop. Sådana är planerna.

Sedan har jag städat som ett litet jehu. Torkade noga av köksstolarna och prydde dem sedan ivrigt med sittdynan Bertil från Haparandaresan. Passade perfa.

Och så måste jag ännu hehkutt, som det heter på ren svenska, över att jag lite seg efter städningen drog ut på en liten springsväng. Eller lugn söndagsjogg kanske man kan kalla det. Det är så hurja vackert i juni! När jag luffade fram på en mjuk skogsväg började det plötsligt regna, och kan ni tänka er doftruset jag befann mig i?

Allt omkring mig grönskade, häggen stod i blom, och under fötterna var det spån och bark och mossa. Det doftade så total försommar att jag trodde näsan, eller hela luktcentra för den delen, skulle smälla av. Blev nästan besviken över att jag kom hem sedan, och löprundan var slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar