lördag 9 juni 2012

En fredagskväll i juni


Såhär kan det exempelvis se ut en fredagskväll i juni. Kvällssol ända tills vi åkte hem, och då var klockan strax före tolv. Magnifikt detta med sommarkvällar. Det är så ljust att man undrar hur man överlever de där mörka vinterkvällarna. Sedan som en hälsning till alla som piper om att det inte går att sova när det är så ljust så har jag bara en sak att säga: töntar. Om ni inte har märkt det så stänger man ögonen när man sover. Då blir det mörkt. Att pipa över att det är för ljust är som att pipa över att det är för varmt. I det här landet blir det aldrig för ljust eller för varmt. Piste.

De som gnäller över solljus ("det lyser i ögonen, uhuu"), ljusa nätter, värme, myggor eller fästingar rasar automatiskt i mina ögon. Hur kan man gnälla över något sådant? Det är den finska sommaren, ni vet den där vi väntar på hela året och som är så smärtsamt kort. Deal with it. Personligen njuter jag av alla tecken som hör sommaren till.

Jag verkar förresten aldrig vakna idag. Klockan är över tolv, och jag sitter bara och gnuggar i ögonen och gäspar. Vad är nu juttun med det? Borde ta en kalldusch och skärpa mig å det snaraste.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar