torsdag 25 december 2008

Julen i bilder

Som vanligt följde denna års julafton ganska exakt tidigare års mall. Det var jobb på förmiddagen, vilket jag har gjort i flera års tid nu. Det är trevligt att jobba på julafton, alla är så trevliga och det är så mysig stämning. Julbord på eftermiddagen, efter att faster Anita anlänt som brukligt. Bröderna stack iväg på julgubbskeikka som vanligt.


Vi drack kaffe och åt den nya kakan mor hade svängt ihop, efter att ha slängt den första satsen längs golvet.

Vi tog lite konjak framför tv:n.

Julgubben fick sig en välförtjänt öl efter en svettig runda i byn.


Framåt kvällen delade vi ut julklapparna under granen. Vi var alla nöjda över våra stocksaxar (storebror), marimekkopenaler (jag), tröjor (pappa) och badrockar (lillebror). Allra nöjdast tror jag ändå mamma var, som fick...


...två kattungar!

Här tassar de små, svarta killarna omkring och undersöker stället. Imorse satt den ena och pep hjärtskärande utanför min sovrumsdörr, och hoppade upp i sängen med mig när jag släppte in honom. Jag lyfte ner honom två gånger, men han hoppade upp tillbaka. Sedan följde han mig som en skugga, till och med in på muggen. När jag låg på rygg och tittade på tv låg båda två och sov på min mage. Vi har två bebisar här:)

4 kommentarer:

  1. åh, vilken härlig julklapp hon fick! sådana skulle jag också vilja ha, men är illa rädd att jag själv fick flytta ut om sådana flyttade in...

    SvaraRadera
  2. Ja, gissa om hon blev glad?:) Tilläggas bör dock att detta inte var någon sista-minuten-present, för djur är ju inga leksaker man kan lämna tillbaka om man ändrar sig. Vi har letat ny katt sedan vår Hjalmar blev överkörd i höstas, så det råkade bara passa så att vi hittade två till jul, därför blev de en julklapp. Ojdå, är du kanske allergisk mot katter..?

    SvaraRadera
  3. jag är så sjuttons allergisk :(
    sonens flickväns familj var här igår kväll o jag blev allergisk bara av det, trots att de lämnat sin katt hemma...

    SvaraRadera
  4. Ojdå! Det låter som du verkligen är &%¤#*%:s allergisk då:(

    SvaraRadera