torsdag 18 december 2008

Den där presentationen

Just det ja. Det blir så himmelens glest här nu igen.

I torsdags hade vi alltså vår sedan länge omtalade posterpresentation. Äntligen ett slut på detta stressmoment som vi pynjat med hela jävla hösten. Efter de sista effektiva dagarna, då vi kommit hem alltför sent från skolan (missade Salkkarit flera dagar i rad, herregud. Och nu när Iiris har återuppstått från det döda och Noora fick missfall och stack till Afrika, och Jenni och Ossi gifte sig i misstag och allt! Och är det Eero som är pappan, eller har kantänka hans onde tvillingbror Aaro varit framme igen. Han har ju både dött och återuppstått i flera omgångar, så det vore ju inte så förvånande) fick vi till sist sammanställt vår poster. Var tvungen att muta flickorna med glögg den sista, sena kvällen i skolan för att de inte skulle bli alltför gnälliga;)

Hur som haver. På torsdag kväll ställde alla upp sig vid sina posters för att presentera sina projekt. Vanligtvis får man tre minuter tid, men eftersom vi var fyra pers fick vi en extra minut ifall det skulle behövas. Jag måste säga att jag kände mig förvånansvärt lugn att stå där och prata. Jag som annars har Rampfeber 2.0 och hatar att tala inför folk. Nu kändes det tryggt.


Med lov av flickorna visar jag härmed vår fina poster. Lite svårt att se hur stor den är, men kanske dryga metern på bredden i alla fall. Uj, uj, vad det kändes bra att ha det över! När vi var klara fick vi står en stund vid våra posters medan folk traskade runt och frågade frågor, och sippa lite bål, som det alltid bjuds vid posterpresentationstillfällena. Jag nöjde mig dock med ett glas innan själva presentationen. Att uttala The Renfrew Language Scales Word Finding Vocabulary Test kräver en spiknykter tunga!


Som pricken över i:et, slutkläm på forskningsprojektet och avslutning på höstterminen (eller perios 2 som det ju heter eftersom vi inte går i lågstadiet längre) gick hela klassen ner på stan och åt middag på en mycket trevlig restaurang. Klasskompis J hade bokat bord redan tidigare, och alla var med. God mat, gott vin, gott sällskap. Ett bra sätt att sätta punkt för en arbetsdryg höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar