tisdag 13 mars 2012

Skomakare Snäll




Var till skomakaren idag, och tydligen behöver man inte längre vara arg, gammal, snäsig och hata allt som rör sig för att få syssla med det här yrket. Kanske har tittat lite för mycket på Alla vi barn i Bullerbyn, när jag tänker efter. I Vasa fanns en folkilsken skomakare som nästan högg efter en som en skygg hund när man kom in i butiken. Eller var det Åbo? Arg var han, hur som helst.

Idag fick jag träffa en skomakare som var både ung och trevlig, och dessutom hade världens snällaste ögon och gjorde ett fint jobb. Förutom det var han både snabb och billig. Inget att klaga på där, inte.

Efter jobbet var jag ute en sväng och samlade d-vitamin. Det kanske kan se lite grått, halt och besvärligt ut, men de där sliriga spåren och hårda snökanterna betyder också någonting trevligt. Nämligen att snön håller på nötas bort och våren är på väg. Man får känna asfalt under dojorna då och då. Det där knastret! Det är lika trevligt varje år.

6 kommentarer:

  1. Menade du skomakaren vid Prisma? Jag blev också väldigt förvånad när jag förde ett par skor dit, han var ju ganska snygg... Sen när jag hämtade skorna var den unga killen inte där. Istället var där en äldre man (närmare 60 år), som flirtade och gav komplimanger om mina skor. Kändes lite konstigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå just han! Verkade riktigt symppis, dessutom. Vet inte riktigt vad jag har för stereotypt tänkande, men jag fick honom inte alls placerad som skomakare, han var ju varken gammal eller arg :) Den där äldre typen är hans pappa, enligt vad jag förstod.

      Radera
  2. Ni har alldeles rätt båda två, han är nämligen f.d. bilförsäljare och före detta kollega...trevlig prick! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser man på, ser man på! Kretsarna är små här i stan :)

      Radera
  3. Goosfraba, goosfraba.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är detta något slags SPAM, som kidsen kallar det?

      Radera