fredag 30 mars 2012

Jadro

Förresten. Var det någon annan än jag och min bästis E som sysslade med ljudinspelning på kassett som liten? Kom jag helt osökt att tänka på denna fredagskväll. Herregud så roligt vi hade med en vanlig bandspelare och en tomkassett. Vi hade bara en tomkassett, och den där använde vi år ut och år in. Blå var den, det minns jag. Bandade in och bandade över, och bandade över igen, så att ljudet blev alldeles darrigt till sist. På en skruttig, svart bandspelare med en krokig antenn.

Vi bandade alla möjliga slags program. Det var intervjuer och det var ring-och-säljprogram och det var nyheter. Och så kunde man ju sådär snitsigt säga att "...och nu blir det musik", och så slå över till radioläge, så att någon låt som råkade gå på radion just då spelades in. Jag undrar om den där kassetten finns kvar någonstans?

Förresten borde det finnas en kassett till, hemma hos E, för där spelade vi också in radioprogram. Av oss två så var nog E klart duktigare på detta. Jag hade storhetsvansinne som liten, och låtsades vara ledaren av oss två, det var nästan alltid jag som bestämde, och E som var snäll och beskedlig hängde på. Så var det nog också när vi gjorde radio, jag antar att det var jag som höll i trådarna, fast E var den som hittade på sjukt roliga saker att säga. Hon var verkligen sanavalmis redan som typ sjuåring. Synd att jag tog så mycket plats att hon inte fick visa framfötterna så mycket som hon borde ha gjort. Jag var mest bara gapig och bossig - hon var stillsam men sjukt rolig. Minns särskilt när vi hade haft nyheter i vårt radioprogram, och E plötsligt började läsa upp väderleksrapporten. På tre språk. "Och nu bästa lyssnare. Vädret. Vederit. The Wiidöör". Seriöst. "Vederit". Det är ju jätteroligt.

Mamma, finns den där kassetten på Nyströmsbackan? En blåvit, mycket sliten sak. Den här sentimentala lilla hästen skulle vilja lyssna på den. Har på känn att jag skulle skratta sönder mina artärer om den hittades, funkade och jag fick lyssna på den.

5 kommentarer:

  1. Vet inte! Kom hit och gräv - vi ska ändå flytta litet möbler av och an i helgen så det skulle passa bra ha en extra hand här..morTuta

    SvaraRadera
  2. Okej. Ska gräva i något skede. Om en blå kassett hittas får den ikki kastas bort!

    SvaraRadera
  3. Iik, blev nu orolig ifall jag själv råkar vara med och figurera i nån av kassettprogrammen...men ni har nog säkert hunnit banda över det isåfall? Kommer bara ihåg att vi hade en "tvillingpjäs", du, jag och E i nåt skede (du och jag som tvillingar, he he, och E som vår faster eller moster eller tant eller nånting ditåt) och så vill jag minnas en kassettbandspelare i nåt skede också, måste ha varit när vi alla var typ, ja, 9-10 eller hur gammal man nu är när man går på vad som måste ha varit trean (för visst var det ju trean och inte högstadiet vi var på? man vet aldrig med mig). Men kan ju minnas fel. Let me know sen då du får tag på kassetten. Eller kanske bättre att låta bli att berätta ifall Anna årsmodell nittonnittinånting hoppat in som gästande skådespelare. Huuu.

    /Anna M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, om du någon gång har varit med så har det med största sannolikhet bandats över flera varv redan, vi hade hurja intensiv takt på våra inspelningar. Bandet var alldeles buckligt! :D

      Men jag lovar, jag hör av mig om jag hör någon som inte låter som en öjbo. Om jag hittar bandet, vill säga. Är ytterst skeptisk, det användes säkert tills det trasades sönder i partiklar.

      Radera
  4. Ah, ganska kul att man kan vara "anonym" mor till Maja. Undertecknad "anonym" pappa till "anonym" flicka med "anonym" förskollärare.

    SvaraRadera