tisdag 2 november 2010

Mitt nya, organiserade liv - del 89

Håhå. Har suttit och krigat med en massa papper ikväll. Okej, så jag har väl aldrig varit sådär minutiöst noggrann med pappersvändande någonsin. Har nog skubbat iväg till skattebyrån för att hämta ut ett skattekort sådär... varje år, för att jag alltid slarvar bort det som kommer på posten. Händer att jag får någon betalningspåminnelse någon gång, och när man verkligen behöver ett arbetsintyg så hittar jag det aldrig. Det finns nog någonstans, men jag vet aldrig var. De dyker upp då och då. Dålig ordning, jag vet.

Men. I och med flytten från Åbo, sommaren som av olika orsaker innebar att jag bodde i Öja och ytterligare en flytt till Kokkola har jag helt tappat greppet om allt som har med Viktiga Papper att göra. Räkningar kommer då och då på posten, stämpeln visar att de har varit i Öja eller i Åbo och vänt, och ofta är de försenade. Nej, skärpning! Jag som är en Vuxen Kvinna och Jobbar På Kontor kan ju inte härja hur som helst.


Alltså har jag ikväll letat fram alla papper som klassas som viktiga: räkningar, intyg och specifikationer, skattekort och kontoutdrag. Sorterat och lagt i ordning.


Systematik. Sys-te-ma-tik! Ah!


Och de papper som är färdigbehandlade och ska sparas sorteras i den här mappen, märkt med lämplig text. Med mellanblad. Hörde ni?

2 kommentarer:

  1. vill du fixa åt mig också? behöver en sjukt viktiga papper mapp så nödvändigt! :) //Nina

    SvaraRadera
  2. Skulle jag så gärna göra!:) Jag rekommenderar verkligen en "Sjukt viktiga papper"-mapp. Alla borde ha en. Med mellanblad och snitsiga rubriker på varje:)

    SvaraRadera