torsdag 18 november 2010

Bä!

Det var lite kyligt imorse när jag trampade mot hospitalet. I skrivande stund är det nio minusgrader. Annars inga problem, det är perfekt cykelföre på fina, sandade trottoarer, men något kallt om häcken. Cykelsadlar är inte kända för att vara direkt värmealstrande sådär vintertid. Särskilt inte när man börjar morgonen med att skrapa bort rimfrost från sadeln och sedan applicerar sin lilla näpna rumpa på den. Då kan man utan att behöva tveka konstatera att cykelsadeln är i kyligare laget.


Jag tänker å det snaraste införskaffa en sådan här. Finns att köpas på Internet, men den måste ju finnas någonstans IRL också. Kanske Classe O kunde tänka sig att ha ett i sortimentet?

Drömmen vore ju ett sadelöverdrag med fårull som ytmaterial, och som fyllning vetekorn som man kan värma i mikron. Som en sådan där vetepåse man använder som smärtlindring. Tänk den feelingen - varm och ullig cykelsadel! Skulle kännas som att rida på sitt eget lilla får till jobbet!

2 kommentarer:

  1. Åh, en sån sku va helt bäst! På Classe finns såna med ull, ganska bred modell (för gamla damcykelsadlar).

    SvaraRadera
  2. Jo, jag såg dem på Classe häromdagen faktiskt! Men nu har jag fått ett sadelöverdrag hemifrån, så rumpan har det varmt och gott på väg till och från jobbet:)

    SvaraRadera