fredag 1 maj 2009

Fishockey

Det verkar som om ungefär resten av världens befolkning på allvar lägger energi på att bry sig om det där ishockey-VM/OS/distriktsmästerskapen eller vad-det-nu-är som går på tv dygnet runt för tillfället. Jag förstår inte vad det är som är så spännande, och bryr mig egentligen inte det minsta om hur det går. Det här landet stannar bara för att det är töntmästerskap i fjanthockey.

Jag fattar inte den där sporten. För det första - varför stannar de klockan hela tiden? Tjugo minuter ska ta tjugo minuter - inte en timme! Vilket det tar för att pojkarna knuffas hela tiden så man måste blåsa av spelet. Och så får en gå ut och skämmas i det lilla fåniga båset. Där ska man sitta och se sur ut, spotta och dricka vatten och stirra uppåt. Vad man stirrar på vet jag inte, men i taket är det.

För det andra - de gör ju ingenting annat än byter spelare! En gubbe hoppar in i rinken, åker i bästa fall en två-tre skär, nuddar pucken och så skrinnar han utmattad tillbaka till avbytarbänken. För att spruta vatten i munnen - ena mungipan, det ser coolast ut - och spotta ut det igen. En hockeyspelares främsta uppgift i en match är att sörpla och spotta vatten. Däremellan eventuellt lite skridskoåkning.

För det tredje - sluta för faa-an att spela nationalsången i tid och otid! Nationalsången spelar man när någon har vunnit ett mästerskap. Inte när man har drällt runt och masat sig igenom en deltävling och spelat typ Tjeckien-Madagaskar och vunnit 400-0. Likadant med jävla Formel 1, där man spelar nationalsången efter varje tävling (fan, ett VM håller inte på en hel säsong - då är det en världscup...). I både hockey och Formula står dessutom deltagarna och fjantar sig genom hela sången, torkar svett, spottar, petar näsan och viftar och håller på. När nationalsången spelas ska man stå på prispallen med medaljen kring halsen, vänd mot flaggan och visa vördnad. Lite ordning ska det vara.

Dessutom får jag spader av folk som sitter och skriker åt tv:n under en match. Det är oerhört fånigt. Det ligger ingen manlighet i det. Det gör varken till eller från, och ser närmast bara idiotiskt ut. Nää-ä...

2 kommentarer: