lördag 16 maj 2009

Ekonomiskt geni

Tji får man för att man försöker vara taktisk. Är man till exempel bjuden på ett bröllop, och inte är sådär hejdlöst välbärgad eller ens intresserad av att köpa kläder, så kan man skina upp när man hittar sin fina, röda klänning i en garderob. Som i övrigt funkar, men verkar vara en storlek för stor (ska inte garderober fungera tvärtemot?). Med tillhörande skor och allt. En händig sömmerska i granngården nålade i klänningstyget medan jag stod med händerna rakt ut, och fick med en enda omsömnad och provning blåsan att sitta som ett smäck.

Klänningen har tidigare använts summa en gång. Det var ännu en orsak till att använda den igen (hallå, hur ofta är till exempel jag bjuden på bröllop?). Dock hade den enda användningsgången medfört en liten rödvinsfläck på bröstet, små stänk av någonting på baken och lite solkiga prickar längst ner på fållen. Tyget tillät inte sådant som jag gör med exakt alla andra kläder, alltså kulörttvätt i 40 grader. Följaktligen kemtvätt, för första gången i mitt liv.

Nu ska jag berätta hur det går när man försöker vara ekonomisk genom att fräscha upp och återanvända en klänning:

Klänning : 0€
Insömnad: 10€
Kemtvätt av ett enda plagg: 42€

Jag har alltså hittills lagt ner 52 pix på en begagnad klänning. Få se vart det drar iväg ännu. Kanske skulle piffa upp outfiten med en handväska i krokodilskinn eller några rader äkta söthavspärlor.

2 kommentarer:

  1. du kunde ju ha döljt fläckarna med broscher. hade varit piggt med några på helt oväntade ställen. lite conversation pieces under bröllopet, liksom ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, jo... fast inte så bekvämt att SITTA på broschen, precis:-S Nå, nu får jag istället lära mig en läxa, nämligen att vara försiktig med finklänningen. Några fler kemtvättar blir det då inte.

    SvaraRadera