torsdag 7 maj 2009

Allt möjligt

Förra veckan slutade och denna vecka började med intensiva dagar. Lördagen, som innefattade möhippa var visserligen intensiv på ett roligt sätt, men också sådant suger kraft ur en. Men kraften ersattes av glädje och skratt förstås:) Det mystiska var att jag i slutet av kvällen räknade ihop att jag rimligtvis borde ha druckit två glas skumpa, tre-fyra snapsar och en vinflaska i jämn takt. Med mitt viinapää borde det betyda ett och annat. Men nä. Var tvungen att hälla upp en konjak när jag kom hem. Bara på jävelskap:)

Söndagen innebar tidig väckning och iväg på Asfalttikunkku, vilket betyder biltävlingar på Kemorabanan. Jag insisterade på att få sitta i framsätet på väg dit, på grund av till exempel huvudvärk... Sedan var det håå-hej-titta-på-bilar hela dagen. Och naturligtvis än en gång bevittna fenomenet finnar på motorsportevenemang. Alltså inte bara faktumet att vi direkt när vi klev ur bilen på parkeringen möttes av ett bluuuäääärgh när en åskådare till sist hade fått för mycket kalja under för många dagar. Utan även det där med att dealen egentligen inte verkar vara att titta på bilar. Utan att äta. Framför oss på läktaren satt pappa med två barn, som direkt när de slog sig ner började smaska korvmackor med limsa. Därefter banan. Därefter kaffe och bulla. I pausen hämtade de varmkorv och avslutade med lakritsremmar i påse. De måste ha varit proppmätta när de åkte hem.

Efter dagen på Kemora var det raka spåret till Åbotåget. Fick en hel kupé för mig själv (jo, tydligen finns det sådana fortfarande), och kunde lägga mig raklång över de fyra bänkarna mot ena väggen och sova. Vid någon station klev visst en milipojke på, och satte sig mittemot. Lite mysko stämning att vara två pinnar inklämda i en liten kupé, och den ena ligger utbredd och sover... Kom fram lite efter elva, och skyndade genom stan hem till lägenheten. Söndag efter Wappen är synen i stan inte häv. Kvar finns bara de som hållit igång sedan i onsdags, och därmed inte är helt tillförlitliga i knoppen.

Måndagen och tisdagen gick ut på skolarbete från tidig morgon till sen kväll, eftersom jag hade en massa grejer att färdigställa. Intensivt, men jag fick mycket gjort. Idag börjar det kännas av. Jag är trött. Idag vaknade jag till exempel kvart före elva. Bara en sådan sak.

2 kommentarer:

  1. jag blir ju matt bara av att läsa om din helg. länge sen man hade sån energi... ;)

    SvaraRadera
  2. Tja, men alla helger ser inte ut så där. En del gånger ligger jag nästan på soffan från fredag eftermiddag till måndag morgon. Men det är behövligt det också:)

    SvaraRadera