måndag 4 maj 2009

Bruden

Så roligt vi hade! Den blivande bruden hade ingen aning när hon plötsligt kidnappades, försågs med ögonbindel och kördes iväg av sina två närmaste bästisar. Vi andra möttes vid första kontrollen, och hann vänta en liten stund innan stackarn kom famlande. Fortfarande lika ovetande. "Vem är här? Är det fammo? Det måste vara fammo... eller mamma? Hallå?" Bruden fick känna på oss en efter en, men hade ingen större framgång i att gissa vem som var vem. Syrran kände hon till sist igen, men inte oss andra. Petade på ansiktet, doftade i nacken och kände på händer och hår. "Nej, men vem är ni?" En efter en fick hon se vem som hade samlats, och hoppade högt för varje deltagare. Folk hade komit från Kållby, Vasa, Åbo, Kokkola... Allt i största hemlighet. Skålande i champagne förklarades möhippan öppnad!

Vi sportade på en stund vid den första kontrollen, bruden hade stor framgång i de flesta grenarna, men det spelade inte så stor roll. Vinst innebar rosa shot och förlust en blå. I princip win-win-situation. Vidare till följande kontroll via lite kringelikrokar på stan, till en musikstudio där bruden fick spela in en mycket speciell låt. Det gick hur bra som helst. Tiara på knoppen och fiilisbrillorna på näsan så var stämningen på topp. Bästa bruden också, som var med på alla uppgifter och tog dem på största allvar. Det är roligt med folk som kan bjuda på sig själv. Alla instuktioner möttes med en nick och "Jahha - selvä pyy!".

Vidare en sväng med bilarna på stan, och sedan ut mot strandbebyggelsen. Slutdestinationen var en villa där det vankades matlagning och grillande på sjakki, allehandla aktiviteter för bruden och bastu där tio flickor precis rymdes när man satt tätt ihop. Och sommarens första dopp! Ni visste väl att en blivande brud ska genomgå en reningsritual för att få bort alla gamla synder och förhållanden? Den går ut på bland annat att skrubbas med grovsalt och sitta på granris. Och annat i den stilen. 95-gradig bastu fungerade ganska effektivt också:)

Jag har aldrig fattat poängen med polttarit som går ut på att skämma ut bruden och få henne att bli så dålig i skick som möjligt. Okej, det ska vara fest och det ska vara roligt, och det får spåra ur ibland, så länge det sker på ett roligt sätt. Jag tyckte ändå att det här var en helt sjukt lyckad kväll. Alla fick umgås med bruden och bruden fick umgås med de närmaste och det var en sanslöst vacker dag och kväll med riktig sommarvärme. Som avslutning sjöng vi lite singstar, och sedan hade jag tur som fick skjuts hem. Full av fina minnen av en rolig kväll tillsammans med en Mycket Speciell Vän.

2 kommentarer:

  1. =D Du sku int ha kuna beskriv i betär! Ja bleiv tilåme RÖRD tå ja läst inläggi dett! Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja blir å rörd åv ti tänk tibaka på e. Speciellt lovebombingen, tänk att man har så speciell minnen ilag me olika personer:)Nästa minne ja ska ha åv de e i kyrkkon!;) Tusen kramar till Den Speciella!

    SvaraRadera