fredag 22 maj 2009

Slutkörd

Inte vet jag om jag spände mig för att komma för sent till morgonskiftet, men jag sov knappt alls inatt. Låg och vände och vred på mig, och när klockan ringde 05.35 var jag redan vaken. Hann därmed i god tid till rapporten klockan 07.00.

Det har varit fullt upp idag. Jag har travat upp och ner för trapporna i de tre våningar byggnaden består av och hela tiden haft någonting på gång. Intensivt så det förslog, så någon kaffepaus på förmiddagen var det inte ens tal om. Som tur jobbade jag med en trevlig kompanjon, som lärde mig en massa nytt. Jag frågade, frågade och frågade...

Förutom att jag är dödsslut efter varje arbetsdag med fötter som känns helt överkörda, rullar det på. Idag hade jag dessutom sömnbrist bakom mig, men det höga tempot gjorde att jag inte hade tid att tänka på om jag var trött eller inte. Fick dessutom fina ord av en patient, som med darrande röst gav mig "yheksän ja puoli" i betyg för vården:)

Efter arbetsdagen hann jag med en massa ärenden på stan. Sådant som dumt nog lämnade till sista dagen, eftersom allt var stängt igår. Det hade jag ju inte räknat med. Så det var att hämta upp den kemtvättade klänningen, springa och söka en massa småsaker som fattades, och sedan besöka banken för ett par ärenden. Via Öja och hämta ett par skor jag ska ha på bröllopet imorgon, och så ut till Tärjä för att efter en kaffemugg däcka på soffan och sova en stund. Hoppas ingen har varit in hit under tiden, för jag har inte vetat av denna värld.

Jag är trött.

2 kommentarer:

  1. med det jobbet kan du väl åtminstone strunta i dina länkar runt i bygden ;)

    SvaraRadera
  2. I princip:) Men man rensar huvudet bättre och sover skönare efter en löplänk i kvällsdaggen jämfört med ett kvällskift. Det behövs nog båda:)

    SvaraRadera